☕ Mini Recenzja: Urodzinowy przełom
To inspirująca historia o tym, że puste miejsca przy stole mogą być początkiem czegoś lepszego. Bohaterka, mimo stabilnego życia i pracy w reklamie, w dniu urodzin zderza się z rozczarowaniem, które staje się impulsem do zmian.
Dlaczego warto?
Dojrzałość: Zamiast obrażać się na świat, bohaterka otwiera się na nowych ludzi, zachowując stare więzi.
Oczyszczenie: Kluczowym wątkiem jest rozliczenie z byłym partnerem – to dowód na to, że aby iść naprzód, trzeba najpierw domknąć stare rozdziały.
Przekaz: Bardzo życiowa lekcja o tym, że bilans przeszłości jest niezbędny, by w pełni cieszyć się teraźniejszością.
W skrócie: Idealna lektura do kawy o odwadze robienia porządków w sercu i kalendarzu. Krótka, trafna i dająca do myślenia.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-10-21
Kategoria: Opowiadania
Zaczytana_ania19
WRACAM.To jedno słowo wystarczyło, bym zamarła.Serce zabiło szybciej. Palce zesztywniały na ekranie telefonu.Nie potrzebowałam podpisu. Wiedziałam, kto...
Laura Jabłońska to dwudziestoośmioletnia kobieta, która niedawno została singielką. Zbliżają się święta, które jednocześnie są dla kobiety czasem refleksyjnym...