[Reklama] You & Ya Books
Jeden dom. Jeden budynek, który ma duszę. Który widzi, słyszy i obserwuje. Skrywa tajemnice swoich właścicieli. Stał się ich niechcianym powiernikiem.
A oto oni - troje młodych ludzi, których historie poznamy. Ana, Greg i Beto. Każda z tych osób dorastała w innym czasie. Akcja wydarzeń toczy się na przestrzeni dwudziestu jeden lat. A dokładnie w latach 2000, 2010 i 2021. Dzięki takiej rozrzutności czasowej młody człowiek musi się mocno skupić na różnicach z tego wypływających.
Na jakich zagadnieniach w swojej powieści skupia się autor? Odkrywanie siebie, orientacja płciowa, wybory, czas pandemiczny. To realność i mocno osadzona rzeczywistość. A także duża ilość bohaterów pobocznych, co w pewnym momencie mnie przytłoczyło.
Bohaterowie przeplatają się między sobą. Ich historie się mieszają - trzeba się skupić aby sobie nie pomylić.
Tematyka powieści jest współczesna i uniwersalna. Kreacja bohaterów również pozytywna. Ale ogólny odbiór powieści nie koniecznie. Nie przekonał mnie styl autora. Ogromnie męczyło mnie czytanie tej lektury. Dłużyło mi się strasznie. Ale książka ma potencjał i może się podobać. Mi nie trafiła w gust ale to nie musi się powielić u Was.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2024-04-10
Tytuł oryginału: This Our Place
agnieszka_rowka
O dwóch chłopakach, którzy, choć dzieli ich wszystko, muszą nagle zamieszkać pod jednym dachem Felipe nie może się doczekać wakacyjnej przerwy. Wreszcie...