Dostanie w ręce książki autorki to dla mnie prawdziwe święto. Zacny grubasek, został przeczytany w dwa wieczory. Kawa i powieść zgrały się idealnie.
Wspaniałe, barwne opisy wydarzeń i ludzi.
Przedstawione realnie, bez uwspółcześniania treści dla potrzeb komercyjnych.
Bardzo dobrze poprowadzona powieść historyczna. Fikcja, genialnie przedstawiona.
Wartka akcja, przeskakiwanie czasowe, nawet kilka miesięcy. Zostało czytelnikowi podarowane brnięcie przez nudne opisy i zmaganie się z mniej istotnymi szczegółami.
Intrygi, morderstwa, przysięgi i zdrady.
Starcie dwóch "żywiołów" wiary, pozorna zgoda na ustalone prawa i wielkie ambicje, silniejsze niż uczciwość.
Czasy panowania Władysława Hermana,, dążenie do władzy i objęcie tronu po ojcu przez Zbigniewa lub Bolesława.
Rodzinne awersje, prowadzące do wojen i śmierci
Płynność pióra, wiedza, umiejętność przelania interesującej opowieści na papier.
Wszystko razem daje nam I tom cyklu.
Czekam na kolejny.
Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2022-03-09
ja-carpe_diem
Przed kłamstwem nie uchroni nawet przysięga, a przed demonami i siłami nieczystymi nie ocali nowy Bóg... Po śmierci Zbigniewa Bolesław Krzywousty przejmuje...
Jeszcze na dobre nie przebrzmiały echa poprzedniej wojny, gdy świat stanął na krawędzi kolejnej katastrofy. Katarzyna nie sądziła, że będzie musiała drżeć...