apiszę wprost - „Trzcinowisko” @kingawojjcik nie da się odłożyć! Ostrzegam :)
Jak już zaczniecie poznawać historię i jej bohater to przepadnięcie, jak ja!
„Trzcinowisko” to poruszający i wciągający kryminał, który jest pełen tajemnic, napięcia właściwie od początku po ostatnią stronę książki.
Bohaterowie są wiarygodnie wykreowani przez Kingę Wójcik. Ich świetnie dobrane charaktery stanowiły idealną całość. Osobiste dylematy, wątpliwości nadały książce dodatkowej wartości. Każdy z nich skrywa jakąś tajemnicę, przez co prawda jest trudna do ujawnienia.
Uważam, że jednym z najmocniejszych punktów książki są … zwroty akcji. Tak proszę państwa, autorka wprowadza je z mistrzowskim sprytem. To książka typu „ jeszcze jeden rozdział”, żeby zobaczyć co zadziało się dalej. Kinga Wójcik nieustannie zaskakiwała mnie kolejnymi odkryciami, które zmieniały tok śledztwa.
Klimat oddany w tej książce również mnie przyciągnął. Autorka ma talent kreowania świetnego klimatu, gęstego od tajemnic i niepewności. Wszelkie opisy postaci czy miejsc są tak napisane, żeby czytelnik miał wrażenie, że jest na miejscu razem z bohaterami.
„Trzcinowisko” to lektura dla miłośników kryminałów i nie tylko, zapewni niezapomniane wrażenia i długo będzie pozostanie w pamięci.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-03-26
Edyta Osińska
Kiedy rodzice szesnastoletniej Diany spędzają urlop nad morzem, dziewczyna wiesza się w swoim pokoju. Przed śmiercią wygłasza zagadkowy monolog i transmituje...
Trzynaście lat temu mieszkańcy Łodzi żyli w strachu. Mężowie drżeli o życie swoich żon, rodzice zamykali w domach córki. Nieuchwytny, przebiegły i bezwzględny...