Okładka książki - Twoje zdrowie seksualne. Jak rozumieć swoje ciało, kochać je i o nie dbać

Twoje zdrowie seksualne. Jak rozumieć swoje ciało, kochać je i o nie dbać

“Twoje zdrowie seksualne” to książka, która ma ambicję być przewodnikiem po kobiecej seksualności i zdrowiu. Autorka, Kate White, jest ginekolożką i dzieli się swoją wiedzą w 69 przystępnych sekcjach, które mają na celu oświecenie czytelniczek na tematy często pomijane w codziennych rozmowach. Ogromnie chciałabym Wam ją polecić, ale z pewnych powodów niestety nie mogę.

Zacznijmy od minusów, oto parę z nich:

😔 Zawarte w niej informacje są kontrowersyjne i można powiedzieć, że wątpliwej skuteczności.

😳 Stosunek przerywany jest w niej przedstawiony jako „bezpłatna i łatwa dostępna, nie wymagająca recepty ani późnych nocnych wypraw do apteki” metoda antykoncepcyjna.

🤯 Antykoncepcja hormonalna wg autorki nie wpływa na zdrowie i nie zagraża płodności.

🙄 Brak chociaż wspomnienia o metodach termicznych, objawowo-termicznych, które są skuteczną alternatywą dla antykoncepcji hormonalnej oraz nieingerującą w gospodarkę hormonalną.

🫣 Wiele podanych informacji może wprowadzać w błąd i nie jest zgodnych z najnowszą literatura naukową.

🫢 Nie jest to pozycja dla konserwatywnych czytelników.

Książka ma również pewne atuty 😉:

👍🏻 Jest napisana prostym i zrozumiałym językiem, co sprawia, że jest dostępna dla szerokiego grona odbiorców

👍🏻 Pomocne sugestie dotyczące obserwacji cyklu oraz baza przydatnych pytań, które można zadać na wizycie u ginekologa.

👍🏻 Ma piękne i zachęcającą okładkę.

👍🏻 Niektóre informacje przedstawione w książce, są zgodne z najnowszymi publikacjami naukowymi.

Twoje zdrowie seksualne” to książka, która może służyć jako wprowadzenie do tematów zdrowia seksualnego, jednak osobiście nie poleciłabym jej osobie wkraczającej w dorosłość. Decyzje, czy mimo wszystko sięgniecie i przeczytacie zostawiam Wam moi Kochani.

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od @wydawnictwomuza (współpraca reklamowa)🩷.

Informacje dodatkowe o Twoje zdrowie seksualne. Jak rozumieć swoje ciało, kochać je i o nie dbać:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2024-03-27
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: Your Sexual Health
Dodał/a opinię: burgundowezycie

Zobacz opinie o książce Twoje zdrowie seksualne. Jak rozumieć swoje ciało, kochać je i o nie dbać

Kup książkę Twoje zdrowie seksualne. Jak rozumieć swoje ciało, kochać je i o nie dbać

Grzeczne dziewczynki stoją w miejscu a przebojowe kobiety robią karierę
Kate White0
Okładka ksiązki - Grzeczne dziewczynki stoją w miejscu a przebojowe kobiety robią karierę

Przez wiele lat Kate White prowadziła życie grzecznej dziewczynki - potulnie wsłuchiwała się w czyjeś polecenia i wykonywała je, starała się przypodobać...

Gdyby wygląd mógł zabijać
Kate White0
Okładka ksiązki - Gdyby wygląd mógł zabijać

Oto Bailey Weggins, trzydziestokilkuletnia, ponownie samotna autorka branych z życia historii kryminalnych, które publikuje w jednym z wiodących magazynów...