Okładka książki - Ucieczka na Wyspy Szczęśliwe

Ucieczka na Wyspy Szczęśliwe

Oszukana przez mężczyznę Kamila opuszcza Cypr i jako przedstawicielka biura podróży leci na Wyspy Kanaryjskie, gdzie ma spędzić kolejny sezon, dbając o turystów i pokazując im uroki archipelagu. Tam rzuca się w wir życia towarzyskiego i poznaje Tomiego, który okazuje się fantastycznym rozmówcą i materiałem na dobrego przyjaciela. Niestety, dwa dni później Tomi opuszcza wyspę i ich znajomość może się rozwijać wyłącznie na odległość. Jednak u schyłku lata przystojny Fin wraca na Gran Canarię, aby spędzić tam urlop i lepiej poznać dziewczynę z Polski, która zawładnęła jego myślami. Czy z tej znajomości może wyniknąć coś więcej? Czy Kamila otworzy się na nową miłość?

"Ucieczka na Wyspy Szczęśliwe" to dalsze losy Kamili, którą mieliśmy okazję poznać za sprawą „Serca z plaży Afrodyty”. Wraz z kobietą wyruszamy na wspaniała podroż na Wysypy Kanaryjskie, których opisy w tej książce są cudowne. Nie jednokrotnie myślami udawało mi się tam przenosić i czułam się jakbym osobiście poznawała uroki wysyp. Pomimo, że Kanary nie są mi obce to autorka kilka razy bardzo mnie zaskoczyła ciekawostkami, o których kompletnie nie miałam pojęcia. To właśnie sprawia, że po książki Kariny Kozikowskiej-Ulmanen sięgam tak bardzo chętnie. Nie dość, że potrafi wymyślić niebanalną fabułę, która wciąga od pierwszych stron to jeszcze zabiera nas na wycieczkę po urokliwych miejscach i sprawdza się lepiej w roli przewodnika niż specjaliści w tej dziedzinie.

Wątek romansu w tej części jest zupełnie odmienny niż dane nam było poznać w poprzedniej książce. Tym razem mamy do czynienia z czymś bardziej głębokim i prawdziwym. Autorka przypomina nam, że wcale nie musi być fajerwerków od samego początku znajomości. Przecież miłość ma wiele odcieni i może zrodzić się chociażby od przyjaźni. Jednak najważniejsze to o nią dbać i ją pielęgnować.

Co bardzo podoba mi się w książkach autorki to przedstawienie trudów z życia rezydentów. Wielu osobom wydaje się, że prowadzą oni takie super życie. Jednak nikt nie zastanawia się jak to super życie wygląda zza kulis. Pani Karina oddaje to świetnie!

„Ucieczka na Wyspy Szczęśliwe” to świetna książka na chłodne, jesienne wieczory. Z całą pewnością sprawi, że odrazu zrobi Wam się cieplej. Polecam!

Informacje dodatkowe o Ucieczka na Wyspy Szczęśliwe:

Kup książkę Ucieczka na Wyspy Szczęśliwe

Serce z plaży Afrodyty
Karina Kozikowska-Ulmanen0
Okładka ksiązki - Serce z plaży Afrodyty

Kamila jest znużona studencką egzystencją i rozczarowana mężczyznami, których los stawia na jej drodze. Gdy pojawia się możliwość udziału w kursie pilotów-rezydentów...

Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen0
Okładka ksiązki - Zmiana klimatu

Kamila wprost z rozgrzanych plaż Wysp Kanaryjskich, gdzie pracowała jako rezydentka biura podróży, przeprowadza się na lodowatą północ Europy - do krainy...