Okładka książki - Ukrainka

Ukrainka

Historia Nataszy i Roberta,ich najbliższych nie jest prostą i szczęśliwa.Poznajemy bliższej każdego z bohaterów zmagających się z problemami łamiącymi serce i duszę.Los wcale ich nie oszczędza.Cierpienie,tęsknota,ból i krzywdy dnia codziennego powodują że ciagle walczą o każdą chwile szczęścia.

Historia złamała wielokrotnie moje serce.Pokazuje prawdziwe życie,bez urozmaicania w bajeczne chwile.
Możemy przeczytać także o traktowaniu Polaków przez Ukraińców w czasie rzezi Wołyńskiej.Przybliża nam to przeszłość w której ginęli niewinnie Polacy i całe ich rodziny.Dzięki temu otrzymujemy ważny urywek Polski.
Autorka zabiera nas także do Stanów i mamy Roberta.Poznając ja możemy uronić łzę na niemoc z nieodpowiedzialnym mężem Polakiem uciekającym przed odpowiedzialnością w młodym wieku.Mamy także poruszany temat rasizmu i wyobcowania osób z innym kolorem skóry.

Książka jest bardzo emocjonująca historia w której nieraz będziemy zszokowani przebiegiem wydarzeń i nieplanowanych strat łamiących serce.

Z lektura spędziłam bardzo miło i przyjemny czas.Czas z nią jest uczący i poruszający.Gorąco ja wam polecam

Informacje dodatkowe o Ukrainka:

Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2023-08-09
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Ukrainka

Kup książkę Ukrainka

Guziki, czyli dwanaście historii o miłości
Agnieszka Lis 0
Okładka ksiązki - Guziki, czyli dwanaście historii o miłości

Intrygująca opowieść o życiu, miłości, wierze w przeznaczenie i siłę ludzkiej duszy. Jaromira, żona rybaka, mieszka w stuletnim domu nad samym morzem...

Żółty
Agnieszka Lis0
Okładka ksiązki - Żółty

Manipulacja to narzędzie okrutne i bardzo skuteczne. Co można nim osiągnąć? Właściwie wszystko... Weronika przyjeżdża do Bornego Sulinowa z miłości...