Uparty prezes to dobry romans biurowy.
Emily Willson jako studentka padła ofiarą zakładu, dwoje braci Stone założyło się ile kto zaliczy panienek na studiach. Podczas jednej nocy z Gabrielem Stonem została nagrana a filmik został wrzucony do sieci. Jej dobra opinie szybko się zmieniła na puszczalską, przez co dziewczyna porzuciła studia, a nawet została zmuszona zmiany miejsca zamieszkania. Przeszła piekło jednak dzięki wsparciu kochanej rodziny, podniosła się po traumie i została pracownikiem reklamy, została dostrzeżona i doceniona. Jednak jej szef sprzedał swoją firmę, a nowym prezesem został Gabriel Stone. Jak ułożą się ich relacje ? Tym bardziej że Emily nie może zmienić pracę, bo ma czteromiesięczne wypowiedzenie. Czy zdołają ograniczyć się do relacji służbowej? Czy Emily wybaczy swojemu oprawcy? Co ukrywa inteligenta, bystra i zabawna Emily?
Uparty prezes to książka aż albo tylko dobra. Dla mnie to książka raczej do szybkiego zapomnienia.
Relacje prezes i pracownik już były, w tym kontekście nie zadziało się nic odkrywczego. Miałam wrażenie że ta relacja jest zbyt cukierkowa, do tego stopnia że czasami wręcz nudziła.
Po drugie dość mocne wydarzenia w życiu bohaterki powinny wywoływać mocne emocje a tak się nie stało. Autorka za główny cel obrała relacje między Gabrielem a Emily po traumie a czas przeszłości był raczej dodatkiem.
W tej książce zabrakło mi mroku, pazura choć książkę czyta się szybko to nie wzbudza większych emocji i niestety nie zostaje na dłużej w głowie.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2023-07-12
Romans hate-love z różnicą wieku. Vanessa Hooper od dziecka marzyła, by Nicholas Johnson zwrócił na nią uwagę. A gdy w końcu to zrobił, złamał jej serce...
Romans z motywem age gap. Kevin Lange jeszcze na studiach skrycie wzdychał do Veroniki, jednej z najpilniejszych uczennic na roku. Niestety niefortunny...