Okładka książki - Uśpione namiętności patronujemy

Uśpione namiętności

Historia Belli uświadamiała mi,że życie jest zbyt krótkie,aby myśleć tylko o innych.Izabella swoje życie poświęciła mężowi i dzieciom.Liczyły się ich potrzeby i marzenia.Jedno wydarzenie jest początkiem zmian w jej życiu .Podobała mi się jej postawa.Pokazała dorosłym dzieciom,że wcale nie jest taka stara i „ułomna”.Chce od życia czegoś więcej.Swoje niespełnione marzenia wreszcie pragnie spełnić.To było urocze-udowadnia,że wiek nie ma znaczenia,gdy pragniemy coś zrobić.
Natomiast postawa dzieci była karygodna.Potraktowali mamę jako osobę,która nie ma prawa głosu.Dopiero stanowcze stanowisko kobiety otworzyło im oczy—ważna jest osoba a nie korzyści i pieniądze.

Kibicowałam bohaterce,aby zrealizowała swoje uśpione namiętności.By poczuła się spełniona i wyjątkowa.Dzięki swojej wnuczce Zuzi,która ją wspierała miała większe chęci do ich realizacji.W każdym wieku można robić szalone rzeczy i cieszyć się z nich.
Szukanie swojej przyjaciółki było godne podziwu.Udowodniło,że warto szukać,by zaznać spokoju i znaleźć swoje miejsce na ziemi.

Powieść uczy-pokazując jak należy nie traktować swoich rodziców.Bo rodzice są dla dzieci i one powinny je wspierać a nie oczekiwać tylko finansowego wsparcia.
Na końcu lektury są Afirmacje Izabelli Walter,które warto wziąść sobie do serca.Będziemy wtedy szczęśliwsi
Polecam przeczytanie książki💙Bardzo miło spędzicie z nią czas💙

Informacje dodatkowe o Uśpione namiętności:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2022-10-26
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Uśpione namiętności

Kup książkę Uśpione namiętności

Językiem serca jest tęsknota, a językiem umysłu - racjonalizacja. To racjonalne myślenie często spycha na margines kobiece uczucia. Kiedy kobieta wciśnie je w kąt, staje się jak gdyby maszyną do wykonywania obowiązków.

Głęboko wierzę, że każdy dołek kończy się wzniesieniem i z każdej głębokiej wody uda mi się wypłynąć na powierzchnię.

Więcej cytatów z tej książki

Gdzie ci mężczyźni, których nie poślubiłam
Anna H. Niemczynow0
Okładka ksiązki - Gdzie ci mężczyźni, których nie poślubiłam

Znudzona codziennością Natalia otrzymuje zaproszenie na zjazd absolwentów ,,Matura 2000". Po powrocie wpada na odważny pomysł, by odnaleźć wszystkich mężczyzn...

Zostań ile chcesz
Anna H. Niemczynow0
Okładka ksiązki - Zostań ile chcesz

Kobieta z przeszłością i mężczyzna po przejściach, prawie jak w piosence Osieckiej. Piękna, mądra, utalentowana i świetnie zorganizowana, Alicja zdaje...

Opad
Opad