Okładka książki - Uwikłana . Królowa narkotyków, tajna agentka, zakładniczka

Uwikłana . Królowa narkotyków, tajna agentka, zakładniczka

Uwikłana to powieść trzymająca w napięciu. Uwikłana to powieść chwilami niemożliwa do wyobrażenia, ale za każdym razem prawdziwa. Uwikłana to powieść niezwykle interesująca. Książka opowiada niecodzienną historię kobiety o imieniu Pilar (prawdziwe dane ze względu bezpieczeństwa zostały zmienione), która przez pewnego mężczyznę zostaje wciągnięta w narkotykowy handel. Tak zaczyna się jej nowe życie. Fabuła - po prostu genialna. Ameryka Południowa, Kolumbia, narkotyki, mafie to czynniki, które sprawiają, że ta książka zyskuje atrakcyjne walory. Przy czym należy ciągle pamiętać, że jest to literatura faktu, a więc wszystkie zdarzenia działy się naprawdę. To zaś z kolei dodaje "Uwikłanej" szczególnego charakteru. Z jednej strony wiele niebezpieczeństw, które niewątpliwie trzymają czytelnika w napięciu, z drugiej świadomość, że ta jedna kobieta tyle wytrzymała i przeżyła. Czasami jest nawet ciężko uwierzyć w to wszystko, co przedstawia Nam książka, ponieważ wydarzenia i przeżycia głównej bohaterki, a także fabuła zostały przedstawione w taki sposób, że aż pokuszę się tutaj mianem niezwykłej. Pilar, czyli główna bohaterka to kobieta, którą pod pewnym względem można by podziwiać i naśladować. Bez wątpienia jest ona odważna, nieustraszona oraz przebiegła na swój sposób. W tej książce pełni najważniejszą rolę, dlatego to w jaki sposób jej postać została przedstawiona jest bardzo ważny. Na szczęście został on wykonany należycie, a zatem "Uwikłana" posiada nie byle jaką bohaterkę, która na sto procent dodaje uroku właśnie tej książce i to dzięki niej ma ona znacznie lepszą ocenę. Akcja w mojej ocenie wypadła jako umiarkowana. Wprawdzie nie jest ona wolna czy mozolna, ale w książce znajduje się wiele sytuacji pobocznych, takich jak wspomnienia czy rozmaite opisy. "Uwikłana" jest lekturą ciężką, lecz w tym dobrym znaczeniu, a chodzi mi tutaj o to, że czytając ją, trzeba się przyłożyć, skoncentrować i wytężyć umysł. Myślę, że książka jest bardziej kierowana do dojrzalszych (niekoniecznie starszych) czytelników. Podsumowując, Uwikłana Bruce Portera to książka na bardzo dobrym poziomie. Lektura opowiadająca o niezwykłej kobiecie, niebezpiecznym świecie wokół niej oraz o jeszcze większej sile kobiecości. Trzymająca w napięciu, momentami poruszająca, napisana dokładnym stylem, wzbogacona o mnóstwo szczegółów i opisów. Książka niezwykle wciągająca. Prawdziwa historia ubrana w słowa i przedstawiona w interesujący sposób. Z pewnością polecam miłośnikom literatury faktu czy osobom, które lubią w książkach tematykę narkotyków. Recenzja pochodzi z http://filizanka-ksiazkoholika.blogspot.com

Informacje dodatkowe o Uwikłana . Królowa narkotyków, tajna agentka, zakładniczka:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2017-06-09
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
Tytuł oryginału: Snatched
Dodał/a opinię: flokete

Zobacz opinie o książce Uwikłana . Królowa narkotyków, tajna agentka, zakładniczka

Kup książkę Uwikłana . Królowa narkotyków, tajna agentka, zakładniczka