Okładka książki - W godzinie próby

W godzinie próby

Nie wiesz co byś zrobił będąc na czyimś miejscu. Nie wiesz co by było gdyby.

Znacie Dziewczynę z Berlina? Jeśli Wam się podobała koniecznie przeczytajcie kolejną powieść Kate Hewitt "W godzinie próby ".

Akcja powieści rozwija się w dwóch płaszczyznach czasowych, współcześnie i w trakcie trwania Drugiej Wojny Światowej.

Gdy w 1944 roku Lily Mather i jej siostra Sophie poznają amerykańskich żołnierzy ich życie zmienia się diametralnie.

Matthew Lawson i Tom Reese nie mogą się bardziej roznić.

Ten pierwszy wyjątkowo skryty i milczący sprawia wrażenie niemal niedostępnego. Drugi z kolei jest człowiekiem niezwykle otwartym , uśmiechniętym i wesołym.

Jakie tajemnice ujrzą światło dzienne i jak odmienią losy obu sióstr?

Niemal osiemdziesiąt lat później Simon Elliot po śmierci babci decyduje się spełnić jej ostatnią wolę i zwrócić synowi Toma Reese'a Purporowe Serce -order przyznawany za zasługi na froncie.

David jednak, mówiąc delikatnie nie jest zachwycony niespodziewaną wizytą młodego mężczyzny i w przeciwieństwie do swojej córki Abby nie wykazuje zainteresowania rodzinną historią.

Na jakie tropy wpadną Simon i Abby potomkowie ludzi których życie naznaczył największy konflikt zbrojny w dziejach ludzkości i czy sami odnajdą miłość? Tego dowiecie się czytając tę cudowną powieść.

"W godzinie próby " to niesamowicie emocjonująca fabuła, mroczne sekrety nieprzewidywalne zwroty akcji i przede wszystkim ogromna lekcja miłości i człowieczeństwa.

Co ukrywa Matt? Jakie traumy rzucają cień na życie Abby?

Nie zdradzę Wam szczegółów, jedno jednak mogę obiecać -Nie oderwiecie się od tej książki póki nie poznacie jej zakończenia.

Gorąco polecam ❤️

Informacje dodatkowe o W godzinie próby:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2023-03-08
Tytuł oryginału: Into the Darkest Day
Dodał/a opinię: KamaZ03

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce W godzinie próby

Kup książkę W godzinie próby

Przygoda w Mediolanie
Kate Hewitt0
Okładka ksiązki - Przygoda w Mediolanie

Ellery Dunant odziedziczyła po ojcu starą, piękną, lecz bardzo zaniedbaną posiadłość w Suffolk. Wspomnienia szczęśliwego dzieciństwa w tym domu nie pozwalają...

Niezapomniany wernisaż
Kate Hewitt0
Okładka ksiązki - Niezapomniany wernisaż

Zoe Balfour, celebrytka i jedna ze spadkobierczyń fortuny Balfourów, na corocznym balu dowiaduje się, że jej biologicznym ojcem jest dawny kochanek matki...