Autorka w drugim tomie serii przenosi czytelnika w nieznane ziemie Ameryki w którym zakładają nowe osady.Towarzyszymi naszym bohaterom w trudach związanych z tworzeniem wspólnoty oraz ich wielkiej miłości zrodzonej pomiędzy człowiekiem a wampirem.Ta miłość nie powinna mieć miejsca a jednak jest wielka i niezwykła.Dla niej zrobi się wszystko,by ukochana osoba była szczęśliwa.
Porywająca historia z wielkiem niebezpieczeństwem w tle.Pojawienie się pięciu braci,którzy chcą chronić a zarazem zabić nieodpowiedne osoby.Napięcie jest ogromne.Rozwijająca się akcja wraz z ochroną pięknej miłości powoduje,że drżałam o życie naszych bohaterów.
Powrót osób z przeszłości,intrygi i niebezpieczeństwo spowodowało,że podczas czytania byłam ciekawa czy prawdziwa miłość zwycięży i będzie na wieczność.
Roderick’a od początku wzbudził mój zachwyt za determinację,miłość do Elizabeth i okazywanie jej na codzień.
Książka jest świetnym romansem historycznym w którym miesza się magia i fantastyka.Napisana jest w świetny sposób gdzie możemy sobie wyobrazić dziejące się wydarzenia.Mnie ta powieść zauroczyła i pragnęłabym kolejne tomy z tej serii.Obecnie jest to finalny tom😭Mam jednak nadzieje,że uda się w przyszłości jeszcze poczytać o Elizabeth i Rodericka,którzy potrafili zdobyć serce czytelnika swoim uczuciem.
Z całego serca polecam przeczytanie książek z tej seriiPrzekonacie się,że miłość może pokonać wszystko,nawet smierć,która jest nieunikniona dla każdego człowieka.
Wydawnictwo: Videograf
Data wydania: 2023-04-13
Barbara Dębska
Abigail, słysząc diagnozę lekarską, traci nadzieję. Dobrze zapowiadająca się tancerka, dla której balet był całym życiem, nagle uświadamia sobie, jak ulotne...
Życie Alicji Banasiak zmieniło się pod wpływem miłości. Dzięki oparciu w ukochanym mężczyźnie pokonała dręczące ją demony i zaczęła odważnie patrzeć w...