opinia z mojego LC: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/175918/w-krzywym-zwierciadle/opinia/25549254#opinia25549254
bardzo niestety, fakt że znane nazwiska często piszą i się wydają na rynku książki, ale to nie o to chodzi bardzo lubię i cenię Macieja zarówno za twórczość filmową, kabaretową reżyserską (smuteczek czyli ostatni naiwni np.) w teatrze na żywo jeszcze nie oglądałam, ale w tv spektakle i owszem. Jest z wykształcenia również psychologiem, i to widać także po felietonach, tu to mocny punkt) niektóre są nudne i nieciekawe, ale nadrabiają inne, analizując w niecodzienny sposób wciąż aktualne tematy, ale część druga czyli "utytłani w miłości " zakrawa o nieporozumienie, poczytałam na szybko bo mi szkoda... chyba za dużo już mam tego typu rzeczy wszędzie, bo nie łapię nawet tego, że to miało być zrobione, żeby się pośmiać....... z bólem wiec ocena przeciętna
edit - portal granice. Trzeba przyznać, że Pan Maciej potrafi w zabawny sposób posługiwać się słowem - także - pisanym a iludtracje do historyjki filmowej - przykuwają uwagę
Informacje dodatkowe o W krzywym zwierciadle:
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2013-05-08