Okładka książki - W rytmie uczuć

W rytmie uczuć

Debiutancka powieść Oliwii Panek to uroczy romans, w którym odnajdziemy wiele ciepłych uczuć, jednak nie tylko. Są tu poruszone także ciężkie tematy. I te właśnie bolesne tematy, takie jak śmierć, czy chore dziecko jakoś mi tu nie współgrały z tym rozwijającym się pomiędzy bohaterami uczuciem. Szkoda, bo potencjał fabularny był naprawdę obiecujący, jednak wątki, które zasługiwały na większą uwagę, zostały potraktowane trochę po macoszemu. Na plan pierwszy wysunęła się relacja bohaterówI fajnie, że mogliśmy poznać perspektywę zarówno Rega, jak i Aubrey, stąd ta strona uczuciowo -emocjonalna była dobrze pokazana. Chociaż ich dialogi lub niektóre sytuacje były momentami zbyt płytkie i przesłodzone, niezbyt autentyczne. Ale były też dobre momenty, które może nie chwytały za serce, ale przyjemnie się o nich czytało. Akcja rozwijała się w dosyć szybkim tempie, zakończenie na plus, styl autorki również wygląda obiecująco, więc z chęcią poznam się z jej następnymi powieściami. Ogólnie książka, jest dosyć lekką lekturą, która porusza trudne wątki, ale też romantyczne, w takim słodkim wydaniu. Poznaliście już "W rytmie uczuć"? A może macie w planach?

Informacje dodatkowe o W rytmie uczuć:

Wydawnictwo: We need YA
Data wydania: 2024-02-15
Kategoria: Dla młodzieży
Dodał/a opinię: Aneta Dąbrowska

Zobacz opinie o książce W rytmie uczuć

Kup książkę W rytmie uczuć