Okładka książki - W umyśle mordercy. Cień bestii

W umyśle mordercy. Cień bestii

Sięgając po tę książkę niczego nie zakładałam.

Spodobał mi się opis, tytuł i tematyka.

Moja nota to 6/10 i zaraz Wam powiem dlaczego.

Przeczytaniu tej książki mam uczucie pustki.

Czuję niedosyt.

Czegoś mi brakuje.

Opisy przebiegu wydarzeń są zbyt krótkie, zdecydowanie zostały pozbawione upiornego charakteru poza małymi wyjątkami a niestety dużo z tych opowieści jest "na jedno kopyto".

Faktów i zarysu psychologicznego seryjnych m*rderców też jest za mało, wyszło streszczenie wydarzeń.

Z początku otrzymaliśmy nieco faktów i zarys psychologiczny zbr*dniarzy.

Ciekawostka - dowiedziałam się jaka jest różnica między mor*ercą seryjnym a wielokrotnym.

Dla przeciętnego zjadacza chleba to by było w zasadzie to samo, tu i tu sprawca popełnia czyn zabroniony więcej niż raz.

Jaka jest ta różnica? Tu zachęcam do sięgnięcia po książkę.

Później mamy trochę opowieści beletryzowanych, które były zainspirowane faktami.

Jednakże dostajemy je niejako w pigułce, skrótowo a często zdania się powtarzają w trakcie opowieści lub

na zdjęciu/ilustracji.

Plusem jest to, że niektórych postaci nie znałam a dzięki tej książce mam kilka nazwisk, które mnie zaintrygowały i postanowiłam sobie doczytać informacje o nich.

Myślę, że gdyby zwiększyć objętość stron lub zmniejszyć ilość przedstawionych postaci, moglibyśmy otrzymać głębszą treść

Pomimo, że wyróżnione zostały różne typy sprawców seryjnych mor*erstw, to jednak większość przytoczonych przykładów miała podłoże se*sualne.

Znaczna większośc, co pozwala nam myśleć, że ich wynaturzone potrzeby wiążą się z popędem.

Całościowo książkę polecam ale nie oczekujcie bardzo rozwiniętej psychologicznej strony umysłów zbrod*iarzy czy szerokich, szczegółowych opisów ich czynów.

Tutaj mamy wiedzę w pigułce, która zachęca nas do sięgnięcia po więcej, poszukiwania informacji i zgłębiania tematu.

Informacje dodatkowe o W umyśle mordercy. Cień bestii:

Kup książkę W umyśle mordercy. Cień bestii

Seryjni mordercy
Łukasz Wroński0
Okładka ksiązki - Seryjni mordercy

SERYJNY MORDERCA WG DEFINICJI DOPUSZCZA SIĘ TRZECH LUB WIĘCEJ MORDERSTW W ODDZIELNYCH EPIZODACH. SERYJNE MORDERSTWA SĄ POPEŁNIANE DLA PATOLOGICZNEJ...

W umyśle mordercy
Łukasz Wroński0
Okładka ksiązki - W umyśle mordercy

W umyśle mordercy to współczesne bajki dla dorosłych ku przestrodze. Są one tym bardziej przerażające, że opisane w nich historie wydarzyły się...