Walczą c z samotnością to książka, która posiadał pełną, ciekawą historię oraz wiele emocji o różnych odcieniach szarości.
Live James dziewczyna, którą wychowywała matka narkomanka, po przedawkowaniu trafiła pod skrzydła swojego ojca ale już wtedy posiadała "blizny"
Quarry Page najmłodszy z braci, który wiele przeszedł. Wychowany przez swojego brata i jego dziewczynę nie umiał poradzić sobie z emocjami, przez co trafił na ring.
Liv i Quarry zostali przyjaciółmi. On obiecał że będzie ją chronił, a Liv obiecała że zawsze będzie w niego wierzyła. Ich przyjaźń się wzmacniała do wydarzenia, które wywarło duży negatywny wpływ na Page. Chłopak nie umiał poradzić sobie z koszmarami, które go nawiedzały, był pełny gniewy i "złamał" Liv. Po trzech latach wrócili do swojej przyjaźni jednak w życiu pojawiła się Mia, która zawładnęła jego sercem, ale też stworzyły więź z Liv, byli trio do momentu kiedy jedno z nich zginęło.
Aly Martinez ma talent w opisywaniu emocji. Czytelnik może je poczuć, dotknąć, zobaczyć. Mało kiedy te emocje są aż tak odczuwalne, aż tak wpływają na czytelnika. W Walcząc z samotność jest jeden wielki Rollercoaster emocjonalny. Od uśmiechu bo łzy, od bólu, gniewu po śmiech i radość.
Historia dzieciaków w której przyjaźń uchroniła ich przed wielkimi błędami.
Genialna historia, którą przeżywamy wraz z bohaterami ich wzloty i upadki, udręki i małe sukcesy. Polecam
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2022-11-17
Tytuł oryginału: Fighting Solitude
Wszyscy dokonujemy wyborów. Od przyziemnych po takie, które mogą zaważyć na całym naszym życiu. Matka wybrała odejście i zostawienie swoich dzieci...
Świat nic ci nie jest winien.Dopiero utrata kobiety, którą kochałem, i zmierzenie się z obezwładniającym zadaniem, jakim było życie bez niej, sprawiły...