Wilk, lew i ja

Alma to młoda utalentowana pianistka. Po śmierci dziadka wraca do swojego rodzinnego domu na kanadyjskiej wyspie. Los stawia na jej drodze dwoje niezwykłych przyjaciół. Niezwykłych dlatego, że jest to wilk i lwiątko. Między Almą a dzikimi zwierzętami rozwija się przyjaźń na dobre i na złe. Gdy pewnego dnia zostają rozdzieleni, Alma gotowa jest zrobić wszystko by odzyskać swoich podopiecznych.

"Wilk, lew i ja" to krótka ale przepiękna powieść  sile niezwykłej przyjaźni pomiędzy człowiekiem a zwierzętami. Ta książka jest idealna a zarówno dla dorosłych jak i młodszych czytelników. Wspaniałe jest to, że w książce zamieszczone zostały kadry z filmu, więc podczas czytania młodszy czytelnik może być bardziej zainteresowany lekturą. Niezwykle wzruszająca i bardzo pouczająca historia, która z niejednego oka wyciśnie łzy. "Wilk, lew i ja" to powieść, która udowadnia nam, że prawdziwa przyjażń możliwa jest nie tylko między ludźmi, ale również wśród zwierząt możemy znaleźć przyjaciela na dobre i na złe. Z całego serca polecam.

Informacje dodatkowe o Wilk, lew i ja:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2021-11-11
Tytuł oryginału: Le Loup et le Lion
Tłumaczenie: Paweł Kubicki
Dodał/a opinię: Ilona Wolińska

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Wilk, lew i ja

Kup książkę Wilk, lew i ja

Złote góry
Klaudiusz Szymańczak