,, Wiosna mojego życia" to książka, która pokazuje, że przyjaciel nigdy nie odpuszcza!
Summer Rasmussen to kobieta, która nosi w sobie tajemnicę. Niespodziewane zjawienie się jej przyjaciela zwiastuje powrót do przeszłości i otworzenie starych ran na nowo.
"Wiosna mojego życia" to zdecydowanie idealna odskocznia od książek świątecznych! W książce możemy znaleźć nie tylko prawdziwą przyjaźń, lecz walkę o miłość, ale przede wszystkim walkę z własnymi uczuciami! Autorka stworzyła postaci, które od samego początku książki przyciągają. Ryan to bohater, który podbije serce każdej czytelniczki, ma w sobie pewną magię, co sprawia, że każda kobieta poszukuje w swoim życiu właśnie takiego Ryana! Summer trochę wycofana z życia w społeczności Truebourgh, co sprawia, że pragnie się poznać jej historię bliżej, a w niektórych momentach powieści, pragnie się jej dodać sił! Summer i Ryana łączy przyjaźń, lecz czy jest ona możliwa między kobietą i mężczyzną? Będziecie musieli odkryć to sami, sięgając po książkę.
Koniecznie muszę wspomnieć o wymianie wiadomości między bohaterami, która przez dobrych kilka lat odbywała się tylko i wyłącznie za sprawą sms-ów i powiem wam szczerze, że ten wątek zrobił na mnie ogromne wrażenie!
Zadziwiające jest to, że czytając nie ma się przepaści między fikcją, a rzeczywistością. Autorka w książce pokazała, czym jest prawdziwa przyjaźń, ale zrobiła to w taki sposób, że po tej książce człowiek zaczyna się zastanawiać czy ma w swoim otoczeniu takich przyjaciół? W mistrzowski sposób autorka buduje napięcie między bohaterami, pozwoliło mi to się wczuć w rolę głównych bohaterów książki.
"Wiosna mojego życia" to idealna książka dla każdej romantycznej duszy! Autorka swoimi opisami pozwoliła przenieść się wprost do małego miasteczka Truebourgh i móc przeżywać z całą społecznością wzloty i upadki. Książka ta jest tą powieścią, którą przeczytam na pewno ponownie, a to za sprawą stylu autorki, który jest bardzo lekki w odbiorze, a zarazem przyjemny dla oka. Polecam!
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2022-11-17
Marta Wiczuk
Pewnego dnia spotkasz złodzieja, który zrobi wszystko, by skraść twoje serce... Kiedy jesteś studentką trzeciego roku prawa, ostatnim, czego pragniesz...
Kiedy w Wigilię Luiza znajduje na cmentarzu zegarek, jej życie diametralnie się zmienia. Urządzenie zamiast odmierzać mijające godziny, przenosi dziewczynę...