Od razu zaznaczę, książka jest dla czytelników powyżej 18 lat.
Oczywiście spodziewałam się pikantnych scen jednak muszę przyznać, że nie było ich aż tak dużo by przytłoczyć fabułę, w dodatku większość z nich nie była nawet realnymi stosunkami a pozostawała w sferze wyobraźni.
Całkiem ciekawa interpretacja mitologii greckiej i jej połączenie ze współczesnością.
Muszę przyznać, że taki Zeus mógłby skraść i moje serce chociaż biorąc pod uwagę czas, jaki spędzam w wodzie może powinnam się wziąć za Posejdona.
Ciii, dobrze, że mąż nie ma IG.
Klątwa Hery pozwalała Zeusowi na 30 dni względnie normalnego życia nim znów zostanie zmieniony w pomnik.
W tym czasie musiał "tylko" nie ulec pokusie i znaleźć tą jedyną.
Jednak i tu jest haczyk - jaki? Odsyłam Was do książki.
Całościowo fabuła mi się podobała, czyta się lekko i przyjemnie, spicy sceny nie są oderwane od rzeczywistości jednakże mały minusik jest.
Mianowicie nasza główna bohaterka jest dwudziestokilkuletnią dziewi*ą a zachowuje się jak, nie przymierzając, przysłowiowa kotka w rui.
Jej chuć jest ogromna i niemal rzuca się na każdego mężczyznę wokół siebie - to trochę mi nie pasowało do koncepcji.
Poza tym to całkiem niezły romans z interpretacją mitologii, pełen bóstw greckich i z lekkim sznytem fantasy.
Czytałam opinie na LC i z rozczarowaniem stwierdziłam, że ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
Dużo opinii o tym, że koniec urwany i nie ma sensu.
Ja się z tym osobiście nie zgadzam, wszystko jest kompletne i zrozumiałam przekaz.
Jest happy end co chyba zadowoli większość czytelników.
Fajnie było móc sobie przypomnieć nieco postaci z mitologii greckiej bo mam wrażenie, że (chociaż absolutnie mi to nie przeszkadza) teraz nas zalewa zewsząd mitologia słowiańska i nordycka.
Ja każdej mówię tak i żadnej nie odrzucam.
Wszystkie noce Zeusa mają bohaterów, których da się polubić, z niektórymi utożsamić a niektórych wręcz nienawidzić.
Mamy motywy takie jak on zakochuje się pierwszy, spicy sceny, ona niewinna, mitologia, strangers to lovers.
Osobiście uważam ją za książkę idealną do czytania w ogrodzie.
Wydawnictwo: Editio
Data wydania: 2024-03-26
Bookszonki
Przyjaciele z podwórka w warszawskiej Radości wierzyli, że przejdą przez życie ramię w ramię. I chociaż koleje losu ich rozdzieliły, przyjaźń sprawia...
Czy szalony romans ma szanse przerodzić się w coś trwałego? Zwłaszcza szalony romans z własnym szefem? Życie Magdy nigdy nie było poukładane czy zwyczajne...