Okładka książki - Wszystkie noce Zeusa. Boski romans

Wszystkie noce Zeusa. Boski romans

Od razu zaznaczę, książka jest dla czytelników powyżej 18 lat.

Oczywiście spodziewałam się pikantnych scen jednak muszę przyznać, że nie było ich aż tak dużo by przytłoczyć fabułę, w dodatku większość z nich nie była nawet realnymi stosunkami a pozostawała w sferze wyobraźni.

Całkiem ciekawa interpretacja mitologii greckiej i jej połączenie ze współczesnością.

Muszę przyznać, że taki Zeus mógłby skraść i moje serce chociaż biorąc pod uwagę czas, jaki spędzam w wodzie może powinnam się wziąć za Posejdona.

Ciii, dobrze, że mąż nie ma IG.

Klątwa Hery pozwalała Zeusowi na 30 dni względnie normalnego życia nim znów zostanie zmieniony w pomnik.

W tym czasie musiał "tylko" nie ulec pokusie i znaleźć tą jedyną.

Jednak i tu jest haczyk - jaki? Odsyłam Was do książki.

Całościowo fabuła mi się podobała, czyta się lekko i przyjemnie, spicy sceny nie są oderwane od rzeczywistości jednakże mały minusik jest.

Mianowicie nasza główna bohaterka jest dwudziestokilkuletnią dziewi*ą a zachowuje się jak, nie przymierzając, przysłowiowa kotka w rui.

Jej chuć jest ogromna i niemal rzuca się na każdego mężczyznę wokół siebie - to trochę mi nie pasowało do koncepcji.

Poza tym to całkiem niezły romans z interpretacją mitologii, pełen bóstw greckich i z lekkim sznytem fantasy.

Czytałam opinie na LC i z rozczarowaniem stwierdziłam, że ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

Dużo opinii o tym, że koniec urwany i nie ma sensu.

Ja się z tym osobiście nie zgadzam, wszystko jest kompletne i zrozumiałam przekaz.

Jest happy end co chyba zadowoli większość czytelników.

Fajnie było móc sobie przypomnieć nieco postaci z mitologii greckiej bo mam wrażenie, że (chociaż absolutnie mi to nie przeszkadza) teraz nas zalewa zewsząd mitologia słowiańska i nordycka.

Ja każdej mówię tak i żadnej nie odrzucam.

Wszystkie noce Zeusa mają bohaterów, których da się polubić, z niektórymi utożsamić a niektórych wręcz nienawidzić.

Mamy motywy takie jak on zakochuje się pierwszy, spicy sceny, ona niewinna, mitologia, strangers to lovers.

Osobiście uważam ją za książkę idealną do czytania w ogrodzie.

Informacje dodatkowe o Wszystkie noce Zeusa. Boski romans:

Kup książkę Wszystkie noce Zeusa. Boski romans

Sztuka zabijania
Gosia Lisińska0
Okładka ksiązki - Sztuka zabijania

Przyjaciele z podwórka w warszawskiej Radości wierzyli, że przejdą przez życie ramię w ramię. I chociaż koleje losu ich rozdzieliły, przyjaźń sprawia...

Pikantnie po włosku
Gosia Lisińska0
Okładka ksiązki - Pikantnie po włosku

Czy szalony romans ma szanse przerodzić się w coś trwałego? Zwłaszcza szalony romans z własnym szefem? Życie Magdy nigdy nie było poukładane czy zwyczajne...