Abby, to kobieta biznesu, prowadzi własną firmę, od jej założenia, jej forma fizyczna zeszła na drugi plan. Jednak za namową przyjaciółki postanawia dołączyć do Klubu Biegacza. Na pierwszym treningu dostaje niezły wycisk i świadkiem jej upokorzenia jest przystojny nieznajomy (którego niedawno niemal nie przejechała autem), zamierza więc zrezygnować z treningów. Jednak wtedy Heidi, pracownica, ma dla niej pewne złe wieści, które zmieniają perspektywę i decyzję Abby.
,,Wszystko blednie w obliczu jej dramatu."
Abby jest pewna jednej rzeczy: chce się podjąć biegu w maratonie i chce pomóc Heidi. Ale czy chcieć to móc i czy pójdzie to łatwo? Jak się pewnie domyślacie, nie będzie to prosta ścieżka, bohaterka przeżyje chwile załamań, wzloty i upadki, momenty dumy, wstydu i porażki. Komplikuje się też jej życie uczuciowe, Abby jest zauroczona pewnym przystojnym trenerem, ale czy to na pewno miłość i czy ktoś inny przypadkiem nie skradł jej serca?
,,Wyścig po miłość" okazał się wbrew moim obawom przyjemną, a nawet przynoszącą chwile zastanowienia nad życiem lekturą. Jest kilka zabawnych momentów, kilka poważnych, także pewne tajemnice przestają być tajemnicami. Abby okazała się upartą osobą, pełną zarówno wad jak i zalet, która stara się podołać własnym wyzwaniom i odnaleźć w poplątanym życiu uczuciowym. Polecam fanom czytania o potyczkach życiowych, wartości przyjaźni i miłości.
"Niczego w życiu nie byłam bardziej pewna."
Informacje dodatkowe o Wyścig po miłość:
Wydawnictwo: Remi
Data wydania: 2012-06-13