Okładka książki - Wyśniony koncert

Wyśniony koncert

Książka Pani Anny pochłonęła mnie od pierwszej strony i nie pozwalała od siebie odejść aż do ostatniej. Przepiękna fabuła, w której toczą się równolegle dwie płaszczyzny czasowe połączone pewną zagadką i klątwa związana z wybitną partyturą Antoniusza "Symfonii cieni''. Co zatem tu znajdziemy?
🌷 Wątek miłosnego trójkąta, i co za tym idzie, nieszczęśliwej i niespełnionej miłości
🌷Poszukiwanie własnej drogi, realizacja marzeń i pasji

🌷 rolę przeznaczenia w życiu 🌷kwestie tajemniczych zniknięć, i co za tym się kryję pewną skrzętnie skrywaną tajemnicę, której ujawnienie zajęło pewnej skrzypaczce aż 50 lat 🌷 wielowątkową fabułę z dosyć zaskakującymi zwrotami akcji 🌷piękne opisy uczuć, emocji i pragnień bohaterów 🌷motyw rodzinnych więzi, pomiędzy dziećmi a rodzicami 🌷wątek samotności, której najsmutniejszą odsłoną jest ta w związku i wiele innych . Powieść gwarantuje cały wachlarz emocji, ale najczęściej tych smutnych i nostalgicznych związanych z upływem czasu. Autorka stawia ważne pytania, m.in. czy spełnienie marzeń i pragnień jest gwarantem szczęścia? Ile można poświęcić w imię miłości? I.wiele innych . Bohaterowie zostali potraktowani po ludzku, z ich wadami i zaletami oraz słabościami. Bardzo podobała mi się ta powieść... Czytając dosłownie 'przepadłam'' razem z bohaterami. Polecam wam naprawdę gorąco🌷🌷🌷

Informacje dodatkowe o Wyśniony koncert:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2023-06-14
Dodał/a opinię: Aneta Dąbrowska

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Wyśniony koncert

Kup książkę Wyśniony koncert

Zaginiona wiolonczelistka
Anna Bałenkowska0
Okładka ksiązki - Zaginiona wiolonczelistka

Czy pewne decyzje mogą zmienić to, co było nam jeszcze niegdyś pisane? Czy ktoś, kogo widzimy po raz pierwszy w życiu, może wydać nam się szczególnie bliski...