Okładka książki - Wywierzysko

Wywierzysko

Tom 2 cyklu Aleksander Zamojski

Rok 2008 w niewyjaśnionych okolicznościach ginie pięcioosobowa rodzina. Po 15 latach od tego wydarzenia do Zamojskiego zgłasza się staruszka, która chce poznać prawdę o losie zaginionych krewnych. Decyzję te podjęła ponieważ wydawało jej się, że widziała jednego z zaginionych wnucząt.

~

Detektyw mimo ciężkiej sytuacji finansowej swojego biznesu ulega swojej ambicji i podejmie współpracę z Krystyna. Niedługo w Tomaszowie rozchodzi się wieść o zaginięciu nastolatki. Niestety dziewczyna zostaje odlanoziona martwa w miejscu gdzie przed 15-laty dokonano bardzo podobnej zbrodni. Co łączy ze sobą te dwie sprawy? Jaki związek morderstwa w 2008 roku ma zaginięcie rodziny? Czy sprawa zostanie rozwiązana? Jak potoczy się współpraca Romy, Arka i Aleksandra?

~

Książka mnie tak pochłonęła, że przeczytałam ją w niecałe dwa dni. Jest to idealny kryminał połączony z powieścią detektywistyczna co powoduje, że wciąga od pierwszych stron. Najbardziej mi się podobało to, że wraz z bohaterami rozwiązujemy kilka zagadek kryminalnych. Zaczynamy od zaginionej rodziny a przy okazji rozwiązujemy inne zagadki, które są ze sobą w pewien sposób podłączane.

~

Trochę irytował mnie Arek, dziennikarz, który za wszelką cenę chce zabłysnąć w internecie i być najlepszym w tym co robi. Oczywiście pomógł on w dużym stopniu duetowi Aleksandra i Romy co nie zmieniło faktu że działał tylko w swoim interesie. Autorka bardzo podobnie jak poprzednim tomie dawkuje nam informacje i trochę miesza w fabule ale to powoduje jeszcze większą chęc jej rozwiązania.

~

Znajomość "Trzcinowiska" nie jest obowiązkowa aby czytać tę książkę ale fajnie będzie jeśli jednak przeczytacie bo są wzmianki o poprzedniej książce. Mam nadzieję, że jeszcze spotkamy się z losami Romy i Aleksandra bo to połączenie jest po prostu idealne.

~

Autorka świetnie buduje napięcie i ujawnia kolejne fakty w sprawie dodatkowo te wszystkie emocje, które towarzyszą czytelnikowi tak samo jak samym bohaterom. Po pewnym czasie można się domyślić sprawcy oby przestępstw lecz ja osobiście do samego końca miałam lekkie wątpliwości. Ale koniec końców nasz detektyw Zamojski znowu odniósł sukces. Cóż więcej mogę dodać po prostu czytajcie gwarantuje, że przepadniecie w fabule jak ja. Nie bedziecie w stanie się oderwać od książki. Ja będę wyglądać na kolejny tom serii a Wy w tymczasem czytajcie "Trzcinowisko" ale przede wszystkim "Wywierzysko" na pewno nie pożałujecie a zwłaszcza fani kryminałów!

Dziękuję wydawnictwu Prószyński i S-ka za egzemplarz ❤️

Kup książkę Wywierzysko

Trzcinowisko
Kinga Wójcik0
Okładka ksiązki - Trzcinowisko

Jak daleko jesteśmy gotowi się posunąć, aby chronić swoich bliskich i ich dobre imię? Pierwsza część serii z detektywem Aleksandrem Zamojskim. We wrześniu...

Poryw
Kinga Wójcik0
Okładka ksiązki - Poryw

Seria o komisarz Lenie Rudnickiej. Klemens Chmielny, sumienny księgowy, wzorowy syn i mąż pada ofiarą morderstwa. Żona, przyjaciel, pracownicy hotelu...