Okładka książki - Wywierzysko

Wywierzysko

Tom 2 cyklu Aleksander Zamojski

Czas by detektyw, który rozwikłał zagadkę Trzcinowisk, dobrał się do obalenia legendy o klątwie Niebieskich Źródeł. Czy to się uda?

Do detektywa Aleksandra Zamojskiego zgłasza się pewna staruszka, której rodzina zaginęła piętnaście lat temu. Pięcioosobowa rodzina znika bez śladu, po cichu, z dnia na dzień… Krystyna Trochowska pragnie, by słynny detektyw rozwiązał zagadkę jej bliskich… Tylko czy skoro przez tyle lat nikt nie słyszał o rodzinie Hazelów to jest szansa by Aleksander odkrył tajemnice..?

Policjantka detektyw Roma Sułecka prowadzi sprawę zaginięcia nastolatki, dziwne jest to, że jej śledztwo i śledztwo Aleksandra w pewnym momencie się splotą.

Połączenie sił tej dwójki i pewnego pana redaktora już raz wywołało niesamowite skutki, jak tym razem potoczą się sprawy Aleksandra Zamojskiego i Romy Sułeckiej?

Niesamowicie podobała mi się pierwsza historia detektywów, druga również bardzo mi się podobała. Wszystko zostało utrzymane w ciężkim klimacie, Tomaszów Mazowiecki w tej książce okazuje się dusznym i tajemniczym miejscem. Podejrzewam, że autorka jeszcze nie jedną tajemnicą nas zaskoczy. Uwielbiam relację, która tworzy się między bohaterami. Genialne i lekkie pióro przyciągnęło mnie od pierwszej strony i do ostatniej nie mogłam się oderwać.

Informacje dodatkowe o Wywierzysko:

Kup książkę Wywierzysko

Blaga
Kinga Wójcik0
Okładka ksiązki - Blaga

Komisarz Lena Rudnicka powraca do Łodzi! Naczelnik wydziału Komendy Wojewódzkiej Policji w Łodzi prosi komisarz Rudnicką o pomoc. W mieście doszło do tajemniczych...

Szreń
Kinga Wójcik0
Okładka ksiązki - Szreń

Od tragicznych wydarzeń, których komisarz Lena Rudnicka była spiritus movens, minęło kilka miesięcy. W konsekwencji została karnie przeniesiona...