Björn Diemel, odnoszący sukcesy adwokat, dostaje od swojej żony ultimatum. Musi pójść na terapię i poprawić swój work-life balance. Stawka jest wysoka, jeżeli się nie zgodzi to będzie koniec jego małżeństwa i będzie mógł zapomnieć o kontaktach z córką.
Björn korzystając z porad swojego guru, zaczyna wcielać je w życie i żyć zgodnie z zasadami uważności. Tworzy wysepki czasu, których niekt nie może zakłócać. W przypadku Björna jest to czas spędzony z córeczką.
Gdy pewnego dnia jego klient kryminalista narusza jego wysepkę czasu, adwokat go zabija. Czy pozbycie się klienta to koniec problemów Björna?
Bardzo dobrze napisany kryminał z dużą dawką czarnego humoru i ciekawymi bohaterami. Mało tego, autor zawarł w niej dużo porad dotyczących uważności, co po przeczytaniu skłania nas do zastanowienia się nad naszym życiem. Cieszę się bardzo, że mogłam poznać pióro autora i jak tylko ukaże się kontynuacja to z ogromną przyjemnością po nią siegnę. Jeżeli macie ochotę na dobry kryminał i trochę śmiechu to jak najbardziej polecam Wam sięgnąć po "Zabijaj uważnie", na pewno będziecie zadowoleni z lektury. Przy tej książce nie ma czasu na nudę, jak już zaczniecie czytać to nie odłożycie jej przed poznaniem zakończenia. Czytajcie, bo warto!
Dziękuję @wydawnictwootwarte za możliwość przeczytania książki ❤
Wydawnictwo: Otwarte