Okładka książki - Zabijesz mnie?

Zabijesz mnie?

Zabijesz mnie” Agnieszka Peszek

Kiedy dowiedziałam się o naborze recenzenckim do najnowszej książki Pani Agnieszki stwierdziłam, że muszę spróbować. Zachęciły mnie słowa znajomej, która tak mocno zachwalała i polecała jej styl pisarski, że podobno dobre i że warto. Mnie długo namawiać nie trzeba. Prędzej czy później sięgam po lektury polecanego autora/autorki bo wiem, że to będzie dobrze wykorzystany czas. Nie inaczej było i tym razem. Już od pierwszych stron “Zabijesz mnie?” wiedziałam, że czeka mnie kryminalna uczta. Pierwsze spotkanie z twórczością Agnieszki Peszek i takie miłe zaskoczenie!
Cieszę się, że mogłam zakończyć swój czytelniczy miesiąc klasycznym kryminałem, który w wykonaniu autorki jest wyjątkowo udaną pozycją.
Muszę przyznać, że zachwycił mnie styl pisarski Agnieszki Peszek, jej umiejętność budowania napięcia i kreowania skomplikowanych intryg kryminalnych. W “Zabijesz mnie?” znalazłamwszystko to czego oczekuję od dobrego kryminału - emocje, nagłe zwroty akcji, złożone postacie,  tajemnice i zagadkę, której zwykły szary człowiek nie jest w stanie rozwiązać. Co do tego ostatniego - pisarce wyjątkowo się udało wyprowadzić mnie w pole. Zazwyczaj czytając kryminały udaje mi się gdzieś mniej więcej w połowie trafnie wytypować sprawcę. W powieści Agnieszki Peszek nieustannie byłam wodzona za nos i choć miałam pewne podejrzenia kto zabił, to finalnie zakończenie zupełnie namieszało mi w głowie. Od tej książki totalnie nie mogłam się oderwać. Nie tylko za sprawą sprawnie i z prawdziwym kunsztem poprowadzonej fabuły, ale również dlatego, że egzemplarz “Zabijesz mnie?” wybornie mi się czytało ze względów estetycznych. To wydanie! O, klękajcie narody! Na 6 z plusem.  Barwione brzegi - sztos!

Rodzaj papieru na którym wykonano druk - biały, gładki, przyjemny w dotyku. Nie wiem jak wy, ale ja uważam, że to wszystko ma znaczenie i wpływa na późniejszy odbiór książki przez czytelnika.

To była bardzoudana przygoda i już wiem, że to nie ostatnie spotkanie z tą autorką, bo w kolejce na półce czeka już kolejna lektura. Wam też polecam jeśli nie znacie jeszcze twórczości Agnieszki Peszek.

Informacje dodatkowe o Zabijesz mnie?:

Wydawnictwo: eBOOKnij to
Data wydania: 2025-02-13
ISBN: 9788397190856
Dodał/a opinię: olesia_w_krainie

Tagi: Thrillery i suspens Proza literacka Literatura kryminalna i detektywistyczna Literatura przygodowa

Zobacz opinie o książce Zabijesz mnie?

Kup książkę Zabijesz mnie?

I co dalej?
Agnieszka Peszek0
Okładka ksiązki - I co dalej?

Gdy Anna zakochała się w koledze z pracy Grzegorzu, wiedziała że nie będzie to łatwy związek. Jednak gdy mężczyzna włożył na jej palec pierścionek zaręczynowy...

Krew na rękach
Agnieszka Peszek0
Okładka ksiązki - Krew na rękach

Anna od lat pracuje jako pielęgniarka, ale czuje, że nadszedł czas na zmianę. Kiedy wreszcie decyduje się odejść ze szpitala, trafia na nietypową ofertę...