Okładka książki - Zabójcza wycieczka

Zabójcza wycieczka

Dobra lektura dla fanów komedii kryminalnych. To było moje pierwsze i na pewno nie ostatnie spotkanie z tym gatunkiem. Książkę czyta się szybko i przyjemnie 😊

Akcja rozgrywa się błyskawicznie, w związku z czym podczas lektury na pewno nie można się nudzić. Autorka cały czas wodzi czytelnia za nos, podpowiadając możliwe rozwiązania zagadki. Mnie jednak nie udało się zgadnąć, kto odpowiada za problemy grupy turystów przybyłych do Warszawy. Bez wątpienia wśród nich jest morderca, ale kto z nich okaże się tak okrutny i dlaczego? Odpowiedź okazuje się zaskakująca.

Autorka w świetny sposób przedstawiła scenerię Warszawy, zdradzając wiele ciekawostek na temat miasta. Czytając książkę, możemy się dowiedzieć np. w jaki sposób powstały Łazienki Królewskie i dlaczego zostały tak nazwane. Autorka odnosi się również do historii miasta, co jest bardzo ciekawe.

Książka mi się podobała. Nie udało mi się przewidzieć zakończenia, co jest dla mnie najważniejsze. Nie polubiłam się jednak z bohaterami. Moim zdaniem są nudni i irytujący. Nie przypadł mi do gustu też styl pisania autorki, ale każdy lubi coś innego 😊

Informacje dodatkowe o Zabójcza wycieczka:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2022-02-08
Dodał/a opinię: weronikamasny

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Zabójcza wycieczka

Kup książkę Zabójcza wycieczka