Z twórczością Magdaleny Jarząbek mieliśmy okazję zapoznać się za sprawą opowiadań wydanych w antologiach. Jednak „Zabójcze piękno” to jej prawdziwy debiut i odrazu trzeba zaznaczyć, że naprawdę całkiem udany!
Książka została napisana bardzo ciekawie. Stylistycznie można mieć kilka zastrzeżeń, jednak dla mnie były one bez znaczenia. Najważniejsze jest to, że autorka pisze w taki sposób, że książkę po prostu chce się czytać.
Fabuła okazała się być całkiem fajna i ciekawie poprowadzona. Z jednej strony byliśmy świadkami rodzącej się relacji pomiędzy Elsą, a Chrisem. Natomiast z drugiej poznawaliśmy kobietę pragnącą zemsty. To właśnie ta kobieta i wątek dotyczący niej okazał się być dla mnie najlepszy! Płomienny biurowy romans pomiędzy Elsą i Christem kwitł. Raz się kochali, innym razem rozstawali - z całą pewnością była to dość burzliwa relacja, której finał muszę przyznać, że kompletnie mnie NIE zaskoczył. Tak samo jak i zakończenie śledztwa prowadzonego w hotelu. Za to ONA - tajemnicza kobieta mszcząca się na zabójcach rodziców była tutaj najbardziej intrygująca. Ciągle czekałam na wskazówki, które podpowiedzą mi co łączy ją z dwójką kochanków i miałam pewne przepuszczenia, jednak takiego finału kompletnie się nie spodziewałam.
„Zabójcze piękno” to udany debiut, który bardzo mnie zaintrygował. Zakończenie okazało się być zaskakujące i jestem ciekawa jak autorka pociągnie ten wątek w kolejnym tomie. Początkowo sądziłam, że to kolejny romans biurowy jednak nic z tych rzeczy. Jest to książka pełna namiętności, ale i intryg czy wątków detektywistycznych. Widać, że autorka bardzo szczegółowo rozplanowała fabułę, aby nie tylko zaintrygować czytelnika, ale i go zaskoczyć. Pomiędzy słowami otrzymujemy wiele podpowiedzi, które przybliżają nas do poznania prawdy także polecam skupić się na fabule. Zdecydowanie polecam!
Wydawnictwo: Videograf
Data wydania: 2021-02-15
ktomzynska
W obliczu zemsty nie ma miejsca na sumienieOd ostatnich wydarzeń mija kilka miesięcy. Elsa próbuje poukładać swoje życie na nowo, jednak nie jest to najłatwiejsze...