Okładka książki - Zapisane w gwiazdach

Zapisane w gwiazdach

Wierzycie w horoskopy? Czy tak jak ja, uważacie, że to bajki?

„Może przeciwieństwa się przyciągają, gdy prawdziwa miłość jest zapisana w gwiazdach?”.

Po katastrofalnej randce w ciemno, Darcy Lowell desperacko pragnie powstrzymać swojego troskliwego brata przed ponownym bawieniem się w swata.
Elle Jones, astrolożka współtworząca popularne konto „Och, Moje Gwiazdy” na Twitterze marzy o odnalezieniu bratniej duszy. Ale z całą pewnością nie jest to Darcy…
zagorzała tradycjonalistka, zbyt analityczna, punktualna i sceptyczna dla tak niezależnej osoby jak ona. Gdy brat Darcy informuje Elle, jak bardzo cieszy się, że ich.
Randka się udała, dziewczyna jest zdumiona. Czy Darcy była na tym samym spotkaniu? Bo… dziwne.
Jednak Darcy musi pomóc Elle przebrnąć przez świąteczne spotkanie z apodyktyczną rodziną. Ich umowa wygaśnie w sylwestra.
Obie nie spodziewają się jednak, że podczas udawanego związku rozwiną się między nimi prawdziwe uczucia.

Słyszałam wiele pozytywnych opinii o tej książce, więc nie mogłam doczekać się, kiedy po nią sięgnę. Jakie było moje zdziwienie, kiedy nie mogłam wciągnąć się w fabułę. Ta historia zwyczajnie mi się dłużyła i czytałam ją na raty.

Bohaterowie według mnie nie byli jakoś wybitnie wykreowani i żaden z nich nie przyciągnął mnie do siebie. Może dlatego, że książka mnie usypiała, a ja, zanim zdążyłam się zżyć z którymkolwiek z nich, już odkładałam ją na bok?

Darcy i Elle były zupełnie różne, i to mi się podobało. Niektóre wydarzenia w tej książce były zabawne i sprawiły, że się uśmiechnęłam, jednak nie mogę nazwać tej lektury komedią.

Nie sugerujcie się jednak tym, co napisałam. Ta pozycja zgarnia same super recenzje, więc warto wyrobić sobie o niej własne zdanie.

Informacje dodatkowe o Zapisane w gwiazdach:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-10-12
Tytuł oryginału: Written in the Stars
Dodał/a opinię: alleekssiiss

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Zapisane w gwiazdach

Kup książkę Zapisane w gwiazdach