Okładka książki - Zaplątani w układ

Zaplątani w układ

Tom 2 cyklu Wplątani

"Nie po­trze­bu­ję aten­cji, ale nie dam się też trak­to­wać jak po­wie­trze czy nie­chcia­ny gość, bo znam swoją war­tość i, o iro­nio, je­steś jed­nym z tych, któ­rzy mnie jej na­uczy­li".

Absolutnie genialna powieść, potrafiącą całkowicie zaabsorbować czytelnika przedstawianą historią 😍 ogromna dawka znakomitego humoru 🤣, złośliwości, uszczypliwości, miłości 🥰, s€k$u 😈 oraz pełnych wzruszeń chwil 💔😭🥺

Po pierwsze "Zaplątani w układ" to połączenie motywów, które uwielbiam czyli romansu biurowego z aranżowanym małżeństwem oraz różnicą wieku 😍 po drugie Agnieszka Brückner pomimo wydania już kilkudziesięciu tytułów w dalszym ciągu utrzymuje niezwykle wysoki poziom, pisząc książki, które nie są ani monotematyczne ani oklepane fabularnie, przez co zdecydowanie plasuje się w pierwszej 3 moich ulubionych polskich autorów, których polecić mogę każdemu z czystym sumieniem 😍

"– Jest od cie­bie star­szy o dzie­sięć lat. Nie za dużo?
Na­pi­nam się, lecz wy­kwi­ta­ją­cy na ustach blon­dyn­ki uśmiech uspo­ka­ja mnie, jesz­cze zanim wy­po­wia­da na­stę­pu­ją­ce słowa:
– To tylko licz­ba, a mi­łość nie pa­trzy na wiek".

Wracając jednak do samej książki... ja naprawdę wiedziałam, że to będzie dobre, ale tym razem przerosło to moje oczekiwania. I choć kreacja wszystkich bohaterów szalenie mi się podobała, (a także fakt, że niektóre rozdziały były przedstawione nie tylko z perspektywy głównych bohaterów ale i innych tych drugoplanowych), to drużyna Cass kontra dwie babcie...no mistrzostwo świata 🤣😂🤣 (próbkę możliwości zostawiam Wam w poniższym fragmencie 😁).

Najnowsza powieść autorki będzie opowieścią o ludziach z dwóch różnych światów przedstawiając bohaterkę, która urodziła się w dobrej rodzinie a także bohatera, który od najmłodszych lat na wszystko ciężko musiał pracować nie wychowując się w luksusach. Choć mamy tu naprawdę masę znakomitego humoru dzięki m.in, któremu bawimy się świetnie, historia ta da nam do myślenia. Zobaczycie jak istotne dla ludzi bywają pieniądze a także status społeczny. To jednak nie wszystko. Dostrzeżecie również, że nie raz ciężka praca popłaca i pomimo wielu napotykanych przeciwności warto się starać.

Relacja Cass i Ja­spera chwilami przypominała mi filmiki wyświetlane w Internecie, gdy obserwujemy małego żwawego szczeniaczka zaczepiającego dorosłego zdystansowanego osobnika 😂 ona momentami "skakała i ujadała" a on na to wszystko patrzył z "politowaniem" 😂 trzeba jednak przyznać, że pasowali do siebie idealnie 🤩 a będąc przy bohaterach... autorka kreuje najlepsze postacie kobiece na świecie! O takich paniach mogę czytać non stop i na okrągło i nigdy mi się nie znudzi 😍 mniej lub bardziej ale z pazurem, potrafiące odpysknąć ale przede wszystkim inteligentne! ❣️ uwielbiam! 🩷

Jeżeli zatem kochani macie ochotę sięgnąć po powieść która Wam zagwarantuje dobrą zabawę to zapewniam, że będzie to właśnie książka Zaplątani w układ 🥰 polecam! #musthave #mustread

"-...za­po­mi­nasz, że to mój ślub i moja suk­nia. Nie po­trze­bu­ję two­ich zło­tych rad i ni­ko­mu nie­po­trzeb­nych wy­tycz­nych.
– Te moje złote rady i, jak twier­dzisz, ni­ko­mu nie­po­trzeb­ne wy­tycz­ne od dzie­się­cio­le­ci trzy­ma­ją naszą ro­dzi­nę w ry­zach! Gdyby nie ja…
– To wszyst­kim ży­ło­by się le­piej – koń­czę za nią. – Może pora prze­stać być taką ego­ist­ką i w końcu po­my­śleć o szczę­ściu in­nych, hmm? W końcu ty nie­ba­wem umrzesz, a my zo­sta­nie­my na tym ziem­skim pa­do­le. Mo­gła­byś się po­sta­rać, by zna­la­zła się choć jedna osoba, poza wie­leb­nym Ste­war­dem, która bę­dzie cię miło wspo­mi­nać, nie mó­wiąc o samym opła­ki­wa­niu. No i nie za­po­mi­naj, że Świę­ty Piotr pa­trzy – cią­gnę. – Jak za­cznie cię roz­li­czać przed bramą nie­bios, to może się oka­zać, że je­dy­ne drzwi, przez jakie mo­żesz przejść, to te pro­wa­dzą­ce na scho­dy do pie­kieł – pod­su­mo­wu­ję, wzru­sza­jąc lek­ce­wa­żą­co ra­mio­na­mi".

Informacje dodatkowe o Zaplątani w układ:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2025-08-20
ISBN: 9788384182055
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: CzarnoCzerwoneCC

Zobacz opinie o książce Zaplątani w układ

Kup książkę Zaplątani w układ

Wybrany dla niej
Agnieszka Brückner 0
Okładka ksiązki - Wybrany dla niej

Kontynuacja serii „Rodzina Santo”. Adamo Vitto, brat Melody, od trzech lat mieszka w Nowym Jorku. Mężczyzna nadal nie wykonuje wielu zadań...

Zemsta Castillo
Agnieszka Brückner0
Okładka ksiązki - Zemsta Castillo

Kontynuacja historii Evy i Ivo z Zemsty Kruka. Eva i Ivo coraz bardziej zbliżają się do siebie. Ich więź wzmacnia fakt, że kobieta postanawia opowiedzieć...