"I wtedy pod wpływem jakiegoś silnego impulsu przypomniałam sobie, skąd go znam. To on mnie wtedy postrzelił. Serce zaczęło bić mi szybciej, kiedy zauważyłam, że i tym razem ma broń w dłoni."
Emma zostaje rozpoznana, ktoś wie, jak się nazywa. Kobieta musi zmierzyć się ze swoją tożsamością, a także z brutalnym mafijnym życiem. Związek Landona i Em nie należy do łatwych, młodzi poznają się cały czas. Na dodatek przeszłość postanawia o sobie przypomnieć. Pojawiają się również komplikacje związane z pracą naszego głównego bohatera. Walka o szczęście nie będzie należała do łatwych.
Czy uda im się przezwyciężyć wszystkie przeszkody? Jaka czeka ich przyszłość?
Nasza bohaterka pragnie dowiedzieć się czegoś o swojej przeszłości. Otrzymuje skrawki informacji, lecz nie wszystko jest takie idealne. Pod gładką powierzchnią kryją się potwory. Poznajemy bliżej rodzinę dziewczyny, skrywane sekrety zaskoczą nas niejeden raz.
Relacja bohaterów w tej części jest bardziej burzliwa niż w pierwszej. Związek Em i Landona przeżywa wiele wzlotów i upadków. Na każdym kroku zaskakiwana byłam przez bohaterów. Bywały momenty, że mnie denerwowali swoim zachowaniem. Powiem, tylko że było ciekawie, bez chwil na nudę.
"Moje serce zaczęło bić jak szalone. Nie chciałam w to uwierzyć. Każdy mógłby mi to zrobić. Każdy, ale nie on. Nie mój Landon."
Akcja książki podobała mi się tu o wiele bardziej niż w pierwszym tomie. Zdecydowanie więcej się tu działo, dzięki czemu książkę przeczytałam na raz. W końcu doczekałam się scen z dreszczykiem adrenaliny. Pochłonęły mnie bez reszty i nie pozwoliły na chwilę oddechu.
W mojej ocenie Dylogia wypadła nie najgorzej. W całości ostatecznie przekonała mnie do siebie. Ciekawa jestem dalszego rozwoju autorki w tej dziedzinie. Polecam ogromnie.
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2023-02-22
Anitka_170
Czy oddasz swoją tożsamość za szansę przetrwania? Dla Emmy, 21–letniej studentki, to miał być po prostu kolejny imprezowy wieczór spędzony w klubie...