Okładka książki - Zemsta Castillo

Zemsta Castillo

Tom 2 cyklu Zemsta Castillo

"Pamiętaj, że im gorszy potwór, tym piękniejszą maskę musi przywdziać, by ukryć swoje oblicze."

Eva zamieszkuje u dona Ivo Castillo. Ich więź tak bardzo się rozwija iż Kruk odkrywa swoje karty z przeszłości, opowiada o swoim przygotowaniu szkoleniach, torturach do jakich zmuszał jej ojciec. To jeszcze bardziej ich zbliża do siebie aż Eva zostaje doną Evą Castillo. Jednak w świeci mafii ich spokój nie trwa długo. Ojciec Kruka pała zemstą i postanawia zagrozić młodym małżonką. Ivo dowiaduje się że ma przyrodnia siostrę, którą chce poznać bo rodzina dla niego jest najważniejsza. Eva dostaje nowe stanowisko w świecie mafii, które wymusza na niej wgłębienie się w świat w którym nie chciała żyć.

Zemsta Castillo utrzymuje wysoki poziom jak jej pierwsza część. Tak naprawdę to historia gdzie na pierwszym planie jest mafia i jej ciemnie interesy, zagrożenia, brutalność a na drugim planie jest romans. Tu poznajemy dzieciństwo Kruka, jak wyglądały szkolenia, do czego została zmuszona aby stać się silną kobietą, tortury, poznanie anatomii człowieka, której później mogła wykorzystać, samoobrona jak i uwodzenie aby łatwiej było jej omamić klienta. Kruk pokazuje nam również kobiecą stronę, załamania, próby walki z demonami przeszłości. Nie widzimy tylko ciemną stronę Evy ale poznajemy jej słabości i kobiecość.

Po drugie świat mafii, który ukazała w drugiej części autorka to nadal kawał dobrej roboty. Układy układziki między donami, Kodeks Mafii, pojawia się postać Mędrca coś nowego, interesującego. Handel narkotykami i nie tylko, zagrożenia i obrona swojej rodziny, tortury, lojalność żołnierzy, kret w szeregach, walka o życie i przetrwanie.
W tej części historia nadal pędzi, autorka doskonale porusza się między jednym zagrożeniem a drugim, ta historia nie przytłacza, raczej przez tyle wydarzeń nie pozwala złapać oddechu.

Zesta Castillo to doskonała pozycja w tematyce romansu mafijnego, jest rewelacyjna historia i są mocne wielobarwne emocje. Polecma

Informacje dodatkowe o Zemsta Castillo:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2022-08-24

Zobacz opinie o książce Zemsta Castillo

Kup książkę Zemsta Castillo

Perfidny manipulant
Agnieszka Brückner0
Okładka ksiązki - Perfidny manipulant

Piąty i ostatni tom serii „Rodzina Santo”. Kansaski boss i zaginiona księżniczka Bratwy – to nie może skończyć się dobrze… Kiedy...

13 miesięcy
Agnieszka Brückner0
Okładka ksiązki - 13 miesięcy

Po bolesnej zdradzie ze strony ukochanego dwudziestoośmioletnia Elizabeth Evans skupia się na pracy, dzięki czemu staje się najlepszą agentką nieruchomości...

Opad
Opad