„Tyle właśnie to wszystko jest warte. Chwila radości i kolejny cios...”
Malwina, po upojnych chwilach, ale i nieuniknionym rozstaniu z Sebastianem, próbuje wrócić do normalnego życia. Nagłe, odnowione stosunki z ojcem, niestety zaburzone są jego śmiertelną chorobą i choć próbuje nadrobić stracony czas do końca jej się to nie udaje.
Na niespodziewany spadek, zęby strzępi sobie, niejaki Krzysztof, rzekomo wspólnik i przyjaciel ojca. Dziewczyna nie jest świadoma, zagrażającego jej niebezpieczeństwa, ale na szczęście w jej życiu, na nowo pojawia się Sebastian i firma ochroniarska, bez której jednak nie jest w stanie normalnie egzystować. Sebastian, próbuje wyjaśnić swoją wcześniejszą decyzje i swoją obecną sytuacje, lecz ta mimo dodatkowych łączących ich okoliczności, nie chce go do siebie dopuścić.
Czy tym dwoje jest pisana jakaś wspólna przyszłość?
Czy niebezpieczeństwo w jakim znajduje się obecnie Malwina, może ich do siebie zbliżyć, czy odsunąć na zawsze?
Jedno jest pewne, z takim przyjacielem, jakim jest Henio, dziewczyna może popadać w kolejne depresje i kłopoty, bo tak oddanego człowieka, jak on, nie ma drugiego na świecie.
Strasznie byłam ciekawa dalszych losów Malwiny i Sebastiana, kibicowałam im, choć ich skrajne charaktery nie zwiastowały wielkiej nieskończonej miłości. Dwoje uparciuchów, zakochanych w sobie po uszy, jednak nie mogących nawiązać ani porozumienia i ani wspólnego języka, oddalają się od siebie sami, ale także niesprzyjające im okoliczności.
Dodatkowe niebezpieczne sytuacje i zdarzenia, sprawiły, że w tej części Malwina staje się bardziej ludzka i przyjazna dla otoczenia, aczkolwiek nie dla wszystkich.
Na szczęście ma swoje zdanie, swój rozum i uczy się na błędach...No i potrafi powiedzieć przepraszam, kiedy trzeba.
Bardzo gorąco polecam Wam obie części, aczkolwiek w tej części, za mało było pikantnych i gorących scen jak dla mnie!
Ale wiecie to cała ja!
Za to było emocjonalnie, uczuciowo, często niebezpiecznie, a nawet brutalnie!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-06-16
EroticBooksLover
Ryann powoli wraca do normalności. Po pobycie w klinice, czuje się coraz lepiej. Lekarz mający ją pod opieką zezwala na zmniejszenie dawki zażywanych leków...
On uciekł lata temu z piekła, jakim był dom, w którym dojrzewał. Szczęście mu dopisało i rozpoczął nowe życie na mazurskiej wsi, gdzie odnalazł swoje miejsce...