Okładka książki -  zŁap szczęście

zŁap szczęście

Po śmierci Alojzego, jego siostrzeniec, Konstanty robiąc porządki w mieszkaniu po zmarłym, odnajduje zbiór notesów. Znalezisko jest tym dziwniejsze, że zawiera opis obserwacji sąsiadów. Mężczyzna, początkowo zaszokowany tym co robił jego wuj, zaczyna przeglądać zeszyty. Jego uwagę przykuwają zapiski dotyczące pewnej kobiety... Ku jego zaskoczeniu owa tajemnicza nieznajoma pojawia się w gabinecie weterynaryjnym prowadzonym przez Konstantego... Co wyniknie z tego niespodziewanego spotkania? Czy Kostek zdradzi Jagnie, że wie o niej więcej niż powinien?

"Złap szczęście" to niesamowicie ciepła, z dużą dawką humoru, ale i poruszająca ważne tematy, opowieść o życiu. Poprostu. Bohaterowie książki mierzą się z trudami codzienności, nie omijają ich bolesne wydarzenia, ale nie brakuje też chwil radości. Autorka stworzyła bardzo symaptyczną historię, która od pierwszych chwil skradła moje serce. Czy to za sprawą Racucha, odratowanej przez Jagnę psinki, czy to za sprawą Hani, rezolutnej dziewczynki, a może to spowodowała trochę zakręcona Marianna, mama uroczych bliżniaków. Myślę, że każda z postaci wykreowanych przez autorkę, zdobyła mnie swoim charakterem, historią życia, a jak jeszcze dodać do tego urocze zwierzaki.. Cudownie czytało się tę powieść, tak lekko napisana, pomimo wątku niełatwej przeszłości Aleny i jej siostry, dająca wiele nadziei poszukującym drogi i wiary w to, że jednak są dobrzy ludzie na tym świecie, a miłość znajdzie nas zawsze, tylko czeka, aż damy jej szansę. Czasem wystarczy otworzyć drzwi serca zabiedzonemu kundelkowi...
Nie rozumiem tylko jednego, jak autorka mogła zostawić czytelnika z takim zakończeniem 🤣 toż to czyste okrucieństwo 🤭

Z całego serca polecam wam książkę "Złap szczęście" i gwarantuje, że ciężko będzie się z nią rozstać.

Informacje dodatkowe o zŁap szczęście:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2024-08-20
Dodał/a opinię: czarksiazek

Zobacz opinie o książce zŁap szczęście

Kup książkę zŁap szczęście