Okładka książki - Żmija i skrzydła nocy

Żmija i skrzydła nocy

🐍 „żᴍɪᴊᴀ ɪ sᴋʀᴢʏᴅᴌᴀ ɴᴏᴄʏ” ᴄᴀʀɪssᴀ ʙʀᴏᴀᴅʙᴇɴᴛ

Człowiek czy wampir – zasady przetrwania są takie same: nigdy nikomu nie ufaj, nigdy się nie poddawaj i zawsze – ale to zawsze – pilnuj swojego serca.

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Nie będę wam streszczać fabuły bowiem, nie będę psuć tej radości z odkrywania tej cudownej przygody jaką jest lektura „Żmiji i Skrzydła Nocy”.

Zdecydowanie jestem okładkową sroką 😁 Uwielbiam pięknie wydane książki, tą dbałość o każdy szczegół! Już to przyciąga do lektury, a tutaj jeszcze fabuła okazuje się być bardzo zachęcająca. 💙🐍

Lubię silne kobiece postaci w książkach, a tutaj Oraya tak właśnie wypada. Adoptowana przez wampira musi porzucić ludzką naturę, by przeżyć w świecie pełnym wampirów. Mocno stąpa po ziemi, ma niezwykłego ducha walki i zawziętość, która jest niezbędnym elementem jej osobowości. Jej cięty język nie raz wprowadził ją w kłopoty, jednak dzięki swoim sprytem nigdy nie wyszła na tym źle.

To właśnie fabuła tej książki jest jej największym atutem – wydarzenia pełne niebezpieczeństw, sytuacje niesamowicie wciągające oraz momenty pełne niewiadomych, kiedy na dobrą sprawę czytelnik nie ma pojęcia, co tak właściwie za chwilę się wydarzy i w jakim stopniu odbije się to na bohaterach tej książki. Autorka naprawdę lubi zwodzić czytelnika, bo kiedy ma się wrażenie, że dana sytuacja nie będzie niosła ze sobą żadnych konsekwencji, nagle okazuje się, że ma ona niesamowite znaczenie dla przyszłych wydarzeń oraz przede wszystkim dla losów postaci, którzy z każdą przewróconą kartką zdają się stąpać ku coraz bardziej stromej krawędzi. Uwielbiam tę powieść za to, jak bardzo trzymała mnie w napięciu, z jaką łatwością pozwoliła mi na zaangażowanie się w rozgrywające się na jej kartach wydarzenia oraz z jaką przekorą zaskakiwała mnie coraz bardziej, stawiając mnie w obliczu sytuacji, których naprawdę się nie spodziewałam. W dodatku jak dla mnie bardzooo na plus wypada tutaj wątek enemies to lovers, który został poprowadzony ze smakiem. ❤🔥

Jak dla mnie ta książka jest po prostu FENOMENALNA! Tyle jest w niej napięcia, tyle nieprzewidywalnych sytuacji, tyle wartkiej akcji, że oderwanie się od tej książki niemalże graniczyło z cudem! Jestem pełna podziwu dla autorki za opisywanie takich wydarzeń, które sprawiały, że czytałam te powieści z zapartym tchem. Na ich kartach jest niesamowicie wiele sytuacji, które sprawiały, że serce zaczynało mi bić w niemożliwie szybkim tempie, że ciężko było o złapanie choć odrobiny tchu od akcji, która chwilami pędziła jak szalona.

Co was czeka w powieści „Żmija i skrzydła nocy” : wampiry, magiczne moce, motyw enemies to lovers oraz świetnie wykreowany świat pełen niebezpieczeństw. Emocjonujący turniej, gdzie uczestnicy walczą na śmierć i życie. Dlatego jeśli też jeżeli szukacie czegoś z nietuzinkową atmosferą, dosyć mrocznym klimatem i przede wszystkim fenomenalnie wykreowanymi, wielowarstwowymi bohaterami to zdecydowanie zachęcam Was do sięgnięcia po „Żmija i skrzydła nocy”. 🐍

Informacje dodatkowe o Żmija i skrzydła nocy:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-01-24
Tytuł oryginału: The Serpent and the Wings of Night
Tłumaczenie: Paulina Ziarko
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: fantasy

Zobacz opinie o książce Żmija i skrzydła nocy

Kup książkę Żmija i skrzydła nocy

Słowik i serce z kamienia
Carissa Broadbent0
Okładka ksiązki - Słowik i serce z kamienia

Autorka bestsellerów ,,New York Timesa" i sensacja BookToka Carissa Broadbent powraca z zupełnie nową powieścią z serii Królestwo Nyaxii, Słowik i serce...

Córka niczyich światów
Carissa Broadbent0
Okładka ksiązki - Córka niczyich światów

Życie w niewoli nauczyło Tisaanah, jak przetrwać, władając jedynie bystrym umysłem, spostrzegawczością i niewielką ilością magii. Kiedy jednak próbowała...