Okładka książki - Zranione uczucia. Tom 2

Zranione uczucia. Tom 2

Kiedy po części pierwszej przychodzi część druga i ostatnia zastanawiamy się czy będzie szczęśliwe zakończenie czy życiowa porażka, jak było tym razem?
Szef wysyła Dymitra i Łucje na delegacje do Paryża, co oznacza kilka dni sam na sam, dziewczyna miała trzymać się od niego z daleka ale wie że to będzie nie możliwe, postanawia zgodzić się i wejść w nim układ, tym samym traci szacunek do samej siebie. Dopóki robi co jej karze jest pięknie, wspólne spędzanie czasu, kolacje i spacery, Łucja ma nadzieje że go zmieni i będą razem, niestety kiedy wyznaje mu miłość Dymitr wyśmiewa ją i jeszcze tej samej nocy zabawia się z inną. Przez słowa "Kocham Cię" przekreśliła ich dalsze, wspólne życie i swoje ulotne szczęście.
Po pierwszej części niecierpliwie czekałam na ciąg dalszy i niestety początek to jedna wielka porażka, na delegacji był tylko seks i seks, przed wyjściem na kolacje potrafili to zrobić trzy razy co było niesmaczne. Dopiero kiedy ich układ się rozpadł i pojawiły się emocje, to ze łzami w oczach kibicowałam Łucji żeby wreszcie zaznała szczęścia.
Po przeczytaniu czuję niedosyt informacji, wspomniana jest Iga ale jej historia nie jest opisana i nie wiemy kim ona dokładnie była, jest mały fragment o dzieciństwie Dymitra ale nie jest ono opowiedziane od początku do końca, dlatego nie wiemy dlaczego on tak postępuje z kobietami i nie umie nikogo pokochać, no i konflikt braci, jak powstał i dlaczego nie wiemy. Gdyby historia życia mężczyzny była lepiej opisana pewnie byśmy mogli bardziej go zrozumieć, a tak to wszyscy go nienawidzą za to jak postępuje z kobietami.
Osobą które z powodu wielu scen seksu z pierwszej części nie chcą sięgnąć po część drugą, proponuję skupić się na wszystkim innym a niesmaczne sceny zaraz wyrzucać z pamięci, bo ta historia jest bardzo życiowa, piękna i niestety ogromnie smutna.

Informacje dodatkowe o Zranione uczucia. Tom 2:

Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2019-08-14
Dodał/a opinię: Karolina Radlak

Tagi: Proza erotyczna

Zobacz opinie o książce Zranione uczucia. Tom 2

Kup książkę Zranione uczucia. Tom 2

Tak bardzo go kochałam, mimo że nie powinnam, ale chciałam wierzyć, że
odtąd będę tą jedyną.

Buntowałam się, wielokrotnie
oszukiwałam rodziców, byle tylko być w ramionach ukochanego.
Przecież miałam tylko osiemnaście lat. Dziś, kiedy o tym myślę, mam
ochotę strzelić sobie w łeb. Jak mogłam być taka głupia. Szkoda tylko, że
nie uczę się na swoich błędach....

Więcej cytatów z tej książki

Wyjść ponad wszystko
K.A. Figaro 0
Okładka ksiązki - Wyjść ponad wszystko

Nina Urban pragnęła zacząć wszystko od nowa, ale przeszłość nie zamierzała jej odpuścić. To historia kobiety, która wplątała się w sieć kłamstw, manipulacji...

Próba życia
K.A. Figaro0
Okładka ksiązki - Próba życia

Trzeci tom bestsellerowego cyklu Rozchwiani! Życie porządnie dało w kość głównym bohaterom. Mogłoby się wydawać, że Dymitr, osoba zimna jak lód...