Recenzja książki: Luksus arabskich pałaców

Recenzuje: eroticbookslover

,,Cuda jednak były elementem tej pracy i musiały się zdarzać niemal codziennie."

Luksus Arabskich Pałaców, który powinien okazać się głównym wątkiem tej książki, jest tylko pięknym tłem, tego wszystkiego, co dzieje się za ich wysokimi i dającymi się przekroczyć tylko wybrańcom, murami.

Magda, której pasją jest praca architekta, na skutek wielu nieprzewidzianych zdarzeń, trafia do miejsc, o których wcześniej nawet nie marzyła, a nawet nie myślała. Oprócz nieprawdopodobnych pieniędzy, za swoją pracę, w każdym z nowych miejsc poznaje kobiety, które stając na jej drodze, i odkrywają przed nią, nie tylko piękno kultury arabskiej, ale też jego brzydotę, zepsucie i dramaty, a niektóre spotkania i przyjaźnie, jak się później okazuje, mają niemały wpływ na jej późniejsze życie, wybory i decyzje. Pomiędzy historiami poznanych przez bohaterkę postaci, dużo dowiadujemy się też o niej samej, o jej życiu, obawach i pragnieniach. Połączenie tych dwóch światów, daje nam nietuzinkową mieszankę wszystkich bohaterek przedstawionych w tej książce.

Czytając opowieść Magdy, oprócz piękna, luksusu, tradycji i wierzeń, mierzymy się z szarą, czarną, a nawet tą najbardzej mroczną część życia nawet tych ekstremalnie bogatych mieszkańców krajów arabskich.

,,Luksus arabskich Pałaców" to bezapelacyjnie bardzo obrazowo i  interesująco napisana książka. Szalenie ciekawi bohaterowie, zarówno ci pozytywni, jak i negatywni. I wisienka na torcie - epilog, dzięki, któremu możemy poznać późniejsze losy, tych najbliższych sercu Magdy postaci.

To moje pierwsze spotkanie z twórczością autora, ale już teraz wiem, że z chęcią przeczytam pozostałe książki, o tym, u wielu budzącym podziw, pożądanie, ale również niesmak i odrazę, arabskim świecie.

Kup książkę Luksus arabskich pałaców

Zobacz opinie o książce Luksus arabskich pałaców
Książka
Luksus arabskich pałaców
Marcin Margielewski
Wyrwana z piekła talibów
Marcin Margielewski0
Okładka ksiązki - Wyrwana z piekła talibów

Wstrząsające świadectwo kobiety, której udało się uciec z piekła rozpętanego przez islamskich fundamentalistów.Talibowie nie mają skrupułów. Swój islamski...

Modelki z Dubaju
Marcin Margielewski0
Okładka ksiązki - Modelki z Dubaju

Szokująca opowieść dziewczyny, która doświadczyła piekła prostytucji w Dubaju. Autor bestsellerów o sekretach krajów arabskich powraca z nową, wstrząsającą...