Każdy kto interesuje się nauką o Ziemi, szybko dochodzi do wniosku, że mierzy się z gigantycznymi wielkościami: milionami lat, niewyobrażalnymi odległościami i siłami, które są w stanie przesuwać całe kontynenty...czytaj dalej
W tej książce prezentujemy Państwu wiele przepisów kulinarnych, które znacznie ułatwią przygotowanie brunchu (forma drugiego śniadania połączona z lunchem)...czytaj dalej
Obecnie znanych jest blisko 200 ras koni i kucyków. Różnią się one budową i ciężarem ciała, wysokością, zachowaniami i temperamentem. Większość hodowanych jest jako konie wyścigowe lub rekreacyjne. Z tej książki...czytaj dalej
Podstawą kuchni śródziemnomorskiej są świeże owoce i warzywa, zioła, zboża, delikatne mięso, oliwa z oliwek i wino. Wyjątkowe miejsce zajmują ryby i owoce morza....czytaj dalej
Tradycja rozpoczynania posiłków od małej przekąski jest w Polsce coraz bardziej popularna. Bardzo często jako antipasti podaje się lekkie warzywne dania. Prawdziwym smakołykiem jest słodko-kwaśna caponata....czytaj dalej
W książce znajdą Państwo najlepsze przepisy, wyjaśnione krok po kroku i opatrzone kolorowymi zdjęciami oraz zbiór informacji o popularnych gatunkach ryb....czytaj dalej
W książce znajdą Państwo najlepsze przepisy na potrawy z rukolą objaśnione krok po kroku i opatrzone kolorowymi zdjęciami....czytaj dalej
W książce znajdą Państwo najpopularniejsze i najlepsze przepisy na sałatki objaśnione krok po kroku i opatrzone kolorowymi zdjęciami....czytaj dalej