Logo wydawnictwa - Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

http://pwril.com/

Książki wydawnictwa

Okładka - Leszczyna
Leszczyna
Henryk Zdyb

Omówione zagadnienia: znaczenie gospodarcze leszczyny, produkcja orzechów laskowych na świecie i w Polsce, specjalizacja w uprawie leszczyny i opłacalność produkcji, pochodzenie, zasięg występowania, systematyka...czytaj dalej

Okładka - Okiem psa
Okiem psa
John Fisher

Ta z humorem napisana książka jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym poradnikiem psychologii psa.Autor omawia w niej błędy wychowawcze powszechnie popełniane przez właścicieli psów, oraz radzi, jak ich unikać....czytaj dalej

Okładka - Pielęgnacja drzew i krzewów ozdobnych
Pielęgnacja drzew i krzewów ozdobnych
Marek Kosmala

Lubimy drzewa, bo dzięki nim życie staje się przyjemniejsze. Wśród drzew czujemy spokój, pogodę ducha i, harmonię wewnętrzną, odprężenie, beztroskę. Warto mieć je w swoim ogrodzie i warto o nie dbać. Nawet...czytaj dalej

Okładka - Szaszłyk to przyjemność
Szaszłyk to przyjemność
Igras Kazimierz

Przyrządzenie szaszłyku, według podanych przepisów, nie przysporzy nikomu problemów. Za to pozwoli rozwinąć inwencję każdemu, kto zechce go wykonać najlepiej i najsmaczniej....czytaj dalej

Okładka - Żółw ozdobny
Żółw ozdobny
Rogner

Wyczerpujący poradnik dotyczący zakupu, miejscu chowu, żywienia i zimowania żółwi ozdobnych. Zawiera wskazówki dotyczące otrzymania przychówku, a także niezbędne informacje co do zapobiegania i leczenia chorób...czytaj dalej

Okładka - Krzewy i drzewa liściaste w ogrodzie
Krzewy i drzewa liściaste w ogrodzie
Mieczysław Czekalski

W tym bogato ilustrowanym poradniku Czytelnik znajdzie opisy ponad 200 gatunków i licznych odmian: krzewów ozdobnych o dekoracyjnych liściach i kwiatach, pnączy, krzewów i krzewinek nie zrzucających liści na...czytaj dalej

Okładka - Miód w kuchni - samo zdrowie
Miód w kuchni - samo zdrowie
Leszek Rum

Każdy jest świadomy leczniczych właściwości miodu, zwłaszcza, gdy przeziębiony sięga po herbatę z miodem. Ten sam miód dodany do potraw wzbogaca, a nawet zmienia ich smak. Można go stosować oczywiście do pierników...czytaj dalej

Okładka - Papryka pod szkłem i folią
Papryka pod szkłem i folią
Dobrzańska Józefa i Adam

Papryka słodka jest rośliną warzywną znaną u nas od dawna. Spożywana była jednak rzadko, przeważnie w postaci różnych konserw importowanych z krajów Europy Południowej, a tylko sporadycznie w postaci świeżych...czytaj dalej

Zobacz także

Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy