Książka przedstawia informacje o uprawie warzyw , o wyposarzeniu technicznym gospodarstw warzywnych , o żywieniu i nawożeniu roślin. Znajdziesz tu wiele ciekawych informacji na ten temat....czytaj dalej
Wśród publikacji pszczelarskich wyjątkowe miejsce zajmuje "Gospodarka pasieczna" dr Wandy Ostrowskiej. Autorka jasno przedstawiła wszystkie zależności wpływające na efekty produkcyjne pasieki. Zaproponowała...czytaj dalej
W roku 1959 został wydany I tom ?Hodowli koni" napisany przez prof. dr. Witolda Pruskiego. Autor omawia w nim historię naturalną koni i ich udomowienia, pokrój, chody i konstytucję, a także przedstawia...czytaj dalej
Spośród ponad stu gatunków uprawianych na świecie dominują obecnie dwa z nich, tj. pieczarka dwuzarodnikowa - Agaricus bisporus oraz twardziak jadalny - Lentinula edodes, nazywamy bardzo często shiitake. Shiitake...czytaj dalej
Książka ta jest przeznaczona przede wszystkim dla hodowców ryb akwariowych zwanych również ozdobnymi, a także dla lekarzy weterynarii specjalizujących się w zwalczaniu chorób ryb oraz wszystkich tych, którzy...czytaj dalej
Uważaliśmy i uważamy nadal, że podręcznik przeznaczony dla studentów II roku studiów na wydziałach medycyny weterynaryjnej czy hodowli i biologii zwierząt nie może być opracowaniem, w którym przedstawiona jest...czytaj dalej
Prezentowana książka - pierwsza z serii ABC HIPOTERAPII - poświęcona jest wpływowi jazdy konnej i kontaktu z koniem na psychikę oraz sprawność umysłową i fizyczną osób niepełnosprawnych intelektualnie. Książka...czytaj dalej
Produkcja pieczarek w Polsce jest ważną i dynamicznie rozwijającą się gałęzią produkcji rolnej. Dostarcza ona surowca dla przetwórstwa, pieczarek świeżych na rynek krajowy i eksport oraz uczestniczy w istotnym...czytaj dalej