Ok³adka ksi±¿ki - 20th Century Boys  Ch³opaki z XX wieku (tom 12). 21st Century Boys  Ch³opaki z XXI wieku

Ocena: 4 (1 g³osów)

Kontynuacja i zarazem fina³ historii przedstawionej w cyklu 20th Century Boys - Ch³opaki z XX wieku. Czy to ju¿ koniec problemów paczki przyjació³? Czy wszystkie zagadki zostan± wyja¶nienie, a wszystkie w±tki zamkniête?

Kolejna (po PLUTO i MONSTERze) seria Naokiego Urasawy debiutuje w Polsce. To opowie¶æ o przyja¼ni, marzeniach, dzieciñstwie, dorastaniu, ale przede wszystkim pop-kulturowa uczta, gdzie nawi±zania do wydarzeñ z XX wieku wype³niaj± kolejne kartki. Akcja skacze miêdzy dekadami drugiej po³owy ostatniego stulecia poprzedniego millenium, ukazuj±c kolejne zmiany spo³eczne. 20th Century Boys - Ch³opaki z XX wieku to zdobywca ca³ego wachlarza nagród japoñskich i najwa¿niejszych ¶wiatowych - Festiwalu w Angouleme oraz Eisnera (a¿ dwukrotnie!).

Informacje dodatkowe o 20th Century Boys Ch³opaki z XX wieku (tom 12). 21st Century Boys Ch³opaki z XXI wieku:

Wydawnictwo: HANAMI
Data wydania: 2025-02-28
Kategoria: Komiksy
Tytu³ orygina³u: 21

Tagi: Powie¶æ graficzna (tradycja europejska) Manga - seinen Komiks i powie¶æ graficzna - przygodowe i sensacyjne Komiks i powie¶æ graficzna - horror Komiks i powie¶æ graficzna - fantastyka naukowa

wiêcej

Kup ksi±¿kê 20th Century Boys Ch³opaki z XX wieku (tom 12). 21st Century Boys Ch³opaki z XXI wieku

Cytaty z ksi±¿ki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej ksi±¿ki.

Zobacz tak¿e

20th Century Boys Ch³opaki z XX wieku (tom 12). 21st Century Boys Ch³opaki z XXI wieku - opinie o ksi±¿ce

Wydawa³o siê, ¿e wraz ze ¶mierci± Przyjaciela wszystko skoñczy³o siê dobrze, ale nie. Ten dupek zostawi³ po sobie jeszcze jedn± niepokoj±c± niespodziankê.

Oczywi¶cie za posprz±tanie ba³aganu odpowiedzialny jest Kenji i dlatego te¿ przenosi siê w wirtualny Przyjacieloland. Nadal, chocia¿ ju¿ tyle rozdzia³ów za mn±, nie mam pojêcia jak to w³a¶ciwie dzia³a. Niby jest tam, ale te¿ ma wp³yw na tu. Jak? Mmmm, nie wiem. Niejmniej Kenji sam nie jest i od czasu do czasu w walce pomaga mu dobrze nam znana ekipa, z Kann± na czele.

Kanna daje tu popis swoich zdolno¶ci, które mi nie pasuj±. I wszystko tak piêknie siê uk³ada, ¿e a¿ nie do wiary, i¼ nic nie posz³o ¼le. W pewnym sensie. Ca³kiem sporo babramy siê w przesz³o¶ci i ja sobie niektórych zdarzeñ nie przypominam. Albo inaczej je zapamiêta³am. Niespodziank± jest rozwi±zanie, kim jest Przyjaciel. Tak, dostajemy to info, ale finalnie mia³am takie - aha, to ten, no okej, ju¿ mnie to nie jara.

No nic, seria mi siê zamknê³a. Je¶li lubisz zamkniêcia, klimat nostalgii i postacie z g³êbi± -- pokochasz. Je¶li oczekujesz fajerwerków, nieustannego napiêcia i mega plot twistów -- mo¿esz czuæ lekki niedosyt.

Inne ksi±¿ki autora
Billy Bat 03
Naoki Urasawa0
Ok³adka ksi±zki - Billy Bat 03

Lat sze¶ædziesi±te G³êbokie Po³udnie Stanów Zjednoczonych to nie miejsce ani czas dla ma³¿eñstwa o ro¿nym kolorze skóry. Czy po tym, co ich tam spotka³o...

20th Century Boys - Ch³opaki z dwudziestego wieku 3
Naoki Urasawa0
Ok³adka ksi±zki - 20th Century Boys - Ch³opaki z dwudziestego wieku 3

Gdy Kenji by³ ma³y, wymy¶li³ plan zniszczenia... Bakteriologiczne ataki na San Francisco i Lonsyn sta³y siê faktem poprzez dzia³ania "Przyjaciela". Co...

Zobacz wszystkie ksi±¿ki tego autora
Recenzje miesi±ca Poka¿ wszystkie recenzje