Wydawnictwo: Muza
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 326
Poświęcam te erotyczne dywagacje swawolącym kochankom, a także - dlaczegóż by nie? - mężczyznom pełnym lęku i kobietom pełnym melancholii. Tak rozpoczyna swoją opowieść o zmysłowości, erotyzmie, smaku i zapachu Isabel Allende. Dobrze znana miłośnikom literatury iberoamerykańskiej, autorka wydała tym razem swoistą "książkę kucharską". Kulinarne przepisy na tak oryginalnie brzmiące potrawy jak oda do zupy z węgorza, zupa pojednania czy cocido na orgię (danie dla dziesięciu osób), przeplatane są opowieściami nasyconymi ciepłym poczuciem humoru.
Alma Belasco, bogata dama ze znanej i szanowanej rodziny, niespodziewanie porzuca dostatnie życie i przenosi się do Lark House, nietypowego domu seniora...
Autobiograficzna książka bestsellerowej chilijskiej pisarki w formie listu do zmarłej córki Pauli, w którym matka opowiada jej, "co...
Chcę przeczytać,