Okładka książki - American Idiot's (Tom 3). Max

American Idiot's (Tom 3). Max

Max skrywa wiele sekretów. Mimo że jest człowiekiem sukcesu, nadal wisi nad nim cień przeszłości, echo dramatycznych doświadczeń z dzieciństwa. Dlatego musi mieć wszystko pod kontrolą i codziennie wkłada zbroję. A gdy jeden jedyny raz odpuści planowanie i spędzi noc z fascynującą nieznajomą, konsekwencje tego zdarzenia zupełnie go zaskoczą. Ruby zawsze próbowała żyć po swojemu, co było wyzwaniem w domu Knoxów. Dlatego postanowiła, że gdy tylko osiągnie pełnoletniość, zerwie się z rodzicielskiej smyczy i posmakuje życia. Na tę okazję przygotowała skandal-listę - i zdecydowana była zrealizować wszystkie jej punkty. Jednak nie wiedziała, że konsekwencje pewnej halloweenowej imprezy sprawią, że już zawsze towarzyszyć jej będzie strach. Pewnej nocy opuszcza w tajemnicy dom i wyrusza, by przeżyć przygody, z dala od ograniczających ją zakazów i nakazów. ,,Co się zdarzyło w Vegas, zostaje w Vegas" - tak przynajmniej planują Max i Ruby. Oboje jeszcze nie mają pojęcia, że los przygotował dla nich inny scenariusz, a ich ścieżki splotą się na wielu poziomach. I wkrótce się przekonają, czy można odnaleźć szczęście w ramionach nieznajomego.

Informacje dodatkowe o American Idiot's (Tom 3). Max:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-02-26

Tagi: Romans współczesny

Kup książkę American Idiot's (Tom 3). Max

American Idiot's (Tom 3). Max - opinie o książce

Muszę przyznać, że Max to tom, na który czekałam. Byłam bardzo ciekawa, jak wypadnie ten wiecznie poważny bohater. Bo przecież co dzieje się w Vegas, zostaje w Vegas. No cóż, w przypadku Ruby i Maxa tak się nie stało.

Maxa poznaliśmy już w poprzednich tomach. To pracoholik, który w każdej sytuacji wydaje się opanowany. Lubi mieć nad wszystkim kontrolę, jednak nie w tym zły znaczeniu. Dba o każdą osobę, ale najmniej o siebie. Siebie stawia na ostatnim miejscu.

Ruby to artystyczna dusza. Chłopczyca, która jest bardzo wrażliwa i szalona. To dziewczyna, która pragnie niezależności i chce znaleźć swoje miejsce na ziemi. Chcę w końcu móc sama decydować o sobie i swoim życiu. Stworzyła nawet listę wyzwań, które chce zrealizować. Które są czymś w rodzaju aktu buntu.

Rozwój i budowa więzi tej dwójki to dla mnie największy plus tej historii. Ruby była wystraszona sytuacją, w jakiej znaleźli się razem z Maxem. Natomiast on pragnął pomału zdobywać zaufanie Ruby i budować ich przyszłość. Był dojrzały i nie naciskał. Dał jej ciepło, przyjaźń, a przede wszystkim bezpieczeństwo. To jedna z najważniejszych rzeczy dla Ruby. Dużym plusem było pokazanie przeszłości Maxa. Dzięki temu czytelnik mógł zobaczyć, skąd wzięła się potrzeba kontrolowania wszystkiego dookoła. Chęć ochrony każdej bliskiej mu osoby.

Ten tom zdecydowanie należy do moich ulubionych. Ta historia, która jak dotąd wzruszyła mnie najbardziej z całe serii. Chciałabym dostać więcej rozdziałów. Więcej tej dwójki. Książka jest zbyt krotka. Ta seria w moim odczuciu ma tendencję wzrostową, więc jeśli ten tom tak mi się spodobał, nie wiem, co będzie przy kolejnym. Polecam?

Max jest głównym bohaterem tej części, nie ukrywam że mocno czekałam na historię tego bohatera, bo moją uwagę przykuł już w pierwszym tomie serii i nie zawiodłam się ???

Poznajemy go lepiej, bo to że jest agentem fantastycznego aktora Hollywood to już wiemy, ale jak to się stało, że nim został? Kiedy i w jakich okolicznościach się z nim zaprzyjaźnił? Tutaj mamy wszystkie odpowiedzi na pytania. Poznajemy Maxa wracając razem z nim do jego przeszłości, dzieciństwa... I to jest najmocniejszy i dla mnie najlepszy aspekt tej książki... Poruszyło mnie dzieciństwo Maxa do głębi, nie raz wywołało łzy lub wzruszenie .. ten mężczyzna, jest niezwykle opiekuńczy. Dba o swoich bliskich najlepiej jak potrafi, nawet kosztem siebie... Zawsze na posterunku, zawsze w gotowości do działania, uważny i dokładny... Aż w końcu za namową przyjaciela raz postanawia wyluzować... Raz... I poznaje piękną nieznajomą z którą kończy w pokoju hotelowym...

Jest też Ruby, to dziewczyna która ma masę rodzeństwa i piękne jest to, że choć są różni to potrafią się wspierać, choć wychowała ich matka tyranka. Ruby od zawsze starała się żyć po swojemu, no jednak nie jest to proste. Więc dziewczyna stworzyła listę ... Skandal listę, którą zamierza wcielić w życie gdy tylko stanie się pełnoletnia. I w taki oto sposób poznaje Maxa, jednak żadne z nich nie spodziewa się takiego finału ich znajomości...

Po raz kolejny Paulina sprawiła, że nie mogłam się oderwać od lektury, od przeczytania kolejnego rozdziału. Jej pióro uzależnia.

Po raz kolejny też przedstawiła slodko-gorzka historie, nie jest to tylko lekka i przyjemna książka. Jest tutaj wiele warstw. Zaczynając od tych domowych .. poprzez kolejne wyzwania już w dorosłym życiu... Motyw przyjaźni, rodziny jest tutaj nadal mocno istotny i na pewno zostanie doceniony przez fanów tych motywów. Jest wzruszająco, ale są też momenty, które wywołują uśmiech a nawet śmiech, dzięki czemu mamy tutaj zachowaną równowagę.

Trzeba też powiedzieć, że Max może być waszym kolejnym mężem książkowym, to taka piękna zielona flaga. Uwielbiam go.

Dziękuję Wydawnictwu za zaufanie i możliwość przeczytania tej książki ?

American Idiot's (Tom 1). Luke
Paulina Jurga0
Okładka ksiązki - American Idiot

Co się stanie, kiedy zderzą się dwa przeciwstawne światy? On - celebryta i skandalista, ona - wychowana w konserwatywnej rodzinie wzorowa żona. Roxanne...

Czarne żagle. Kłamstwo. Tom 1
Paulina Jurga0
Okładka ksiązki - Czarne żagle. Kłamstwo. Tom 1

Nazywam się Marcos Noire. Gdy miałem trzynaście lat, widziałem, jak wieszano mojego ojca. Był piratem, a ja poszedłem w jego ślady. O jego tragicznym losie...

Opad
Opad