Okładka książki - Bajki o elfach

Bajki o elfach

Już za chwilę święta, a elfy z Gwiazdkowej Krainy Świętego Mikołaja mają tyle do zrobienia!

Kto uratuje uszkodzone sanie Mikołaja? Czy elfica Esterka spełni dobry uczynek tuż przed Gwiazdką? Czy Lucjan przełamie swój lęk i wystąpi na balu w Gwiazdkowej Krainie?

W książce znajduje się sześć historii idealnych do 10-minutowego czytania przed snem. Odliczaj dni do Świąt Bożego Narodzenia!

Informacje dodatkowe o Bajki o elfach:

Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2023-10-25

Kup książkę Bajki o elfach

Bajki o elfach - opinie o książce

Avatar użytkownika - monikaswiatek
monikaswiatek
Przeczytane:2023-12-03,

"Bajki o elfach" to przepięknie ilustrowane opowiadania, które spodobają się każdemu młodemu czytelnikowi.

W książce znajduje się 6 różnych historii.

Poznajcie elfa Abelarda, który chce zmienić pracę, a przy okazji uratuje Gwiazdkę. Balbina będzie miała trudne zadanie do wykonania, bo jak stworzyć orkiestrę mając do dyspozycji same muzyczne antytalenty? Alojzy i Wincenty również będą mieć ciężkie zadanie do wykonania, bo jak znaleźć odpowiedni prezent dla swoich podopiecznych, kiedy w liście do Mikołaja nie ma konkretnych wskazówek? Elfka Esterka najbardziej lubiła spędzać czas w czytelni. Pewnego dnia znajduje kartkę z życzenia dla prawnuczka od pradziadka, jednak nie ma na niej pieczęci odebrano, więc kartka nie trafiła do właściwej osoby. Czy Estera znajdzie odbiorcę kartki? Florka i Gabrysia są najlepszymi przyjaciółkami. Pomagają w przygotowaniach do świąt, a przy okazji odkryją coś bardzo ciekawego. Czy elf Lucjan przełamie swoją nieśmiałość i wystąpi na balu w Gwiazdkowej Krainie?

Te i inne odpowiedzi znajdziecie sięgając po te książeczkę.

Kolorowe ilustrację pobudzą wyobraźnię młodych czytelników.

Opowiadania uczą i bawią, a jednocześnie pozwolą umilić dzieciom czas w oczekiwaniu na ten upragniony dzień jakim jest Wigilia i wizyta Świętego Mikołaja 😊

Polecam.

Rodzina. Brat
Barbara Supeł0
Okładka ksiązki - Rodzina. Brat

Na bracie zawsze można polegać. Potrafi pocieszyć w trudnych chwilach, wywołać uśmiech na twarzy, a na dodatek wymyśla mnóstwo ciekawych zabaw....

Jadzia Pętelka wita dzidziusia
Barbara Supeł0
Okładka ksiązki - Jadzia Pętelka wita dzidziusia

Pętelkowie przywitali nowego członka rodziny. Jadzia jest bardzo przejęta, bo przecież niełatwo być starszą siostrą. Czasem trzeba zabawiać dzidziusia...