,,Bajki o jednorożcach" jest to zbiór ciekawie napisanych, radosnych opowiadań zaadresowanych młodszych dzieci. Uroczo zilustrowane przygody magicznych jednorożców umilą wspólne chwile spędzone na czytaniu.
Nie ma lepszego sposobu na sen niż bajka na dobranoc! Krótkie opowiadania z sympatycznymi bohaterami, pełne dobrych emocji i pozytywnego przesłania, wyciszą dziecko, uspokoją i ułatwią mu zaśnięcie.
Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2025-02-12
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Witamy w szkole! Wspaniała propozycja dla wszystkich dzieci, które niebawem skończą edukację przedszkolną i pójdą do szkoły - do zerówki lub pierwszej...
Witamy w przedszkolu! Bogato ilustrowana książka dla wszystkich przedszkolaków. Dzięki niej dzieci poznają pory roku, warzywa i owoce. Nauczą się, jak...
Przeczytane:2025-02-23, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,
Z jednorożcami jest jak z Wróżką Zębuszką, Mikołajem, czy elfami. Można w nie wierzyć lub nie. Jednak zaufajcie mi - ta odrobina magii w życiu i wiara, że gdzieś istnieją sprawia, że życie jest barwniejsze i ciekawsze.
A żeby tej magii było jeszcze więcej o to „Bajko o Jednorożcach”. To barwna książka wypełniona ich urokiem i pozytywną energią. W środku znajdziecie 8 historii, które dzieją się nigdzie indziej, jak w Lawendowej Krainie zamieszkałej właśnie przez jednorożce. Będzie piknik na powitanie lata, zaczarowany kamień, który odpowiada za niewidzialność, przepis na magiczny deser z chmur, trujący kwiat, a nawet utrata wszelkich kolorów w tej zaczarowanej krainie.
Każda z opowieści wskazuje na moc pomagania innym i ile daje wsparcie przyjaciół. Uczy dzieci, jak dobrze mieć blisko siebie przyjaciół i ile znaczy przyjaźń. To proste historie wypełnione są ciepłem i odrobiną magii. Zauroczą i z pewnością spodobają się wszystkim. A czytane przed snem sprawią, że sny będą jeszcze piękniejsze!
Niech moc jednorożców będzie z Wami!