Okładka książki - Bez winy

Bez winy

Mroczny thriller psychologiczny, który intryguje i trzyma w napięciu od pierwszej strony.

Sierżant Kate Linville podróżuje pociągiem do Yorku, gdy nagle zdjęta paniką współpasażerka prosi o pomoc: prześladuje ją obcy mężczyzna. Nagle pada kilka strzałów, a kobiety w ostatniej chwili salwują się ucieczką. Na następnej stacji sprawcy udaje się umknąć.

Wkrótce potem w pobliżu Scarborough dochodzi do ataku na młodą kobietę. Spada z roweru, zahaczając o rozciągnięty w poprzek drogi drut. W jej kierunku pada strzał, chybi jednak celu - pocisk pochodzi z tego samego pistoletu, z którego strzelano w pociągu. Kate Linville desperacko szuka powiązań między obiema ofiarami. Czas nagli, gdyż sprawca nie daje za wygraną. W końcu sama Kate wpadnie w najgroźniejszą pułapkę w życiu.

Informacje dodatkowe o Bez winy:

Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2025-11-12
Tytuł oryginału: Ohne Schuld

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Kryminały detektywistyczno-policyjne Literatura kryminalna - detektyw kobieta

Kup książkę Bez winy

Wielbiciel
Charlotte Link0
Okładka ksiązki - Wielbiciel

W lesie niedaleko małej miejscowości w okolicach Augsburga znaleziono zmasakrowane zwłoki młodej kobiety. Policja i bliscy zamordowanej stoją przed prawdziwą...

Przerwane milczenie
Charlotte Link0
Okładka ksiązki - Przerwane milczenie

Od lat spędzają wspólnie urlop w idyllicznej angielskiej posiadłości Stanbury: jej właścicielka Patricia wraz z mężem Leonem i dwiema córkami...