Okładka książki - Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy

Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy

Publikacja ,,Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy" dotyka aktualnych, ważnych i żywotnych interesów naszego kraju - jego bezpieczeństwa energetycznego, warunkującego sukces Polski w regionie i na świecie.

Celem książki jest przedstawienie kluczowych procesów związanych z bezpieczeństwem energetycznym Polski i Unii Europejskiej. Zrozumienie determinant tych zjawisk umożliwia właściwą interpretację bezpieczeństwa energetycznego oraz pozwala zrozumieć przyczyny paradoksów związanych ze sprzecznością interesów ogólnoeuropejskich wobec narodowych.

Publikacja napisana jest dla szerokiego grona odbiorców - środowiska naukowego, eksperckiego oraz administracji publicznej.

Dedykowana jest tym wszystkim, którym zależy na zabezpieczeniu przyszłości Polski i regionu, nowoczesnej energetyce, ochronie środowiska czy poszukiwaniu alternatywnych źródeł energii.

Informacje dodatkowe o Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2018-02-01
Kategoria: Podręczniki
ISBN: 9788301197513

Kup książkę Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy

Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy - opinie o książce

Okładka ksiązki - Wielcy bohaterowie Disneya. Wujek Sknerus. Tom 2. Odwieczni wrogowie. Działanie działa oraz inne historie

Twórca postaci wujka Sknerusa, Carl Barks, był także pomysłodawcą najbardziej znanych przeciwników najbogatszego kaczora na świecie. Niektórzy z nich,...

Madera i Porto Santo.Pascal Lajt
Okładka ksiązki - Madera i Porto Santo.Pascal Lajt

o Gdzie mieszkał Krzysztof Kolumb? o Jak zjeżdżać na saniach w upale? o Czym są unikalne lewady? o Kto zasmakował ,,napoleońskiego" wina? ...