Okładka książki - Biblia Kalisteniki ćwiczenia antygrawitacyjne. Systematyczne podejście do gimnastyk i ćwiczeń siłowych z ciężarem własnego ciała

,,Biblia kalisteniki. Ćwiczenia antygrawitacyjne" autorstwa Stevena Low to obszerne i szczegółowe kompendium wiedzy o treningu opartym na ciężarze własnego ciała. Autor przedstawia kalistenikę jako system budowania siły funkcjonalnej, kontroli nad ciałem oraz sprawności ruchowej bez użycia klasycznych ciężarów.

Książka prowadzi czytelnika przez kolejne etapy rozwoju - od nauki podstawowych wzorców ruchowych, takich jak pompki, podciągnięcia czy przysiady, aż po zaawansowane elementy gimnastyczne, wymagające dużej siły i stabilizacji. Duży nacisk położony jest na progresję ćwiczeń, technikę oraz unikanie kontuzji.

Autor wyjaśnia również zasady planowania treningu, regeneracji i budowania siły w długoterminowej perspektywie. Dzięki temu książka stanowi zarówno podręcznik dla początkujących, jak i zaawansowane źródło wiedzy dla osób trenujących kalistenikę, gimnastykę lub street workout.

Informacje dodatkowe o Biblia Kalisteniki ćwiczenia antygrawitacyjne. Systematyczne podejście do gimnastyk i ćwiczeń siłowych z ciężarem własnego ciała:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2026-05-05
ISBN: 9788368200102
Tytuł oryginału: Overcoming Gravity

Tagi: Sport - zagadnienia ogólne Trening sportowy i trenerstwo Rekreacja w plenerze Rodzina i zdrowie Poradniki ćwiczeń fizycznych Weight training Edukacja - wychowanie fizyczne Children's / Teenage personal & social topics: fitness exercise & healthy eating Interest age: from c 17 years

Kup książkę Biblia Kalisteniki ćwiczenia antygrawitacyjne. Systematyczne podejście do gimnastyk i ćwiczeń siłowych z ciężarem własnego ciała