Agent Smith namierzył kolejnego "Oswalda", czy tym razem to ten prawdziwy? Jackie wciąż słysz trzepot skrzydeł oraz przerażający śmiech. Kevin Yamagata znowu rysuje. Tymczasem w Dallas odbędzie parad prezydenta Kennedy'ego. Wszystko prowadzi do najsłynniejsze teorii spiskowej w historii dziejów!
Kolejna (po PLUTO, MONSTERze oraz 20th Century Boys - Chłopaki z XX wieku) seria Naokiego Urasawy, pełna odwołań do historycznych wydarzeń i postaci, a także czerpiąca garściami z teorii spiskowych!
Wydawnictwo: HANAMI
Data wydania: 2025-12-15
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Billy Bat 4
Contrary to what his actions as an adult have led Kenji and his pals to believe, back when they were children, Fukube really wanted to be their friend...
Kolejna (po PLUTO i MONSTERze) seria Naokiego Urasawy debiutuje w Polsce. To opowieść o przyjaźni, marzeniach, dzieciństwie, dorastaniu, ale przede wszystkim...
Przeczytane:2026-02-15, Ocena: 5, Przeczytałem, 52 książki 2026,
Oswalt jednak zapisał się na kartach historii, chociaż teksty o tym, jaki to z niego był złol nad złole są takie, no, bardzo z amerykańskiego punktu widzenia (bo dla mnie to tylko kolejny morderca, arcyzłol to był jednak nasz Niewiadomski). No, ale podoba mi się iście w moją ulubioną teorię spiskową, a mianowicie: wszyscy są umoczeni. Oczywiście dla większego pokoju.
Ogólnie już bardziej rozumem czym jest tajemniczy zwój, ale nadal nie wiem, jakie ma właściwości. I czy to w ogóle zwój, czy może na przestrzeni czasu jakoś nie wyewoluować w coś tam innego. I czy faktycznie da komuś taką potęgę. Tak w ogóle to po co komu potęga zwoju, skoro już jest potężny? Mhm, arcypotęga? Zobaczymy.
Nie wiem dlaczego, ale tak jakoś nastawiam się na bardzo romansowo-familijny wątek, tylko niestety nie mogę powiedzieć z kim, bo to byłby i zarówno nie byłby spoiler. O ludzie, ale byłoby fajnie, gdybym utrafiła. Może kolejny tom zaogni albo rozwieje wątpliwości.