Każdy zna Blue i Bingo. A co z resztą rodziny? Jak mają na imię rodzice bohaterek i ich kuzyni? Co lubią robić? Ta urocza książka zawiera króciutkie i pełne humoru opisy ważnych postaci, które pojawiają się w najpopularniejszym w ostatnich latach serialu dla dzieci Bluey. Poznaj Muffinkę, która uwielbia jeździć dookoła motorem Koto-Składu, Wujka Prążka, który jest amatorem squasha, i Ciocię Roksi, która jest najlepszą Wszechwiedzącą Wilczycą w historii. W książce występują także Wujek Radzio, Dziadek i Babcia oraz inne postacie. Wszystkie zostały przedstawione na registrach, dzięki którym łatwo je odnaleźć. Jednak atrakcyjna forma książki i ciekawe informacje to nie wszystko. Jest tu również to, co uwielbiają fani serialu Bluey niezależnie od wieku: zabawne powiedzonka, ilustracje wprost z animacji i ciepły, przyjazny klimat. Książka ma bezpieczne, zaokrąglone rogi i jest solidnie wykonana. Można przeglądać ją bez końca i wykorzystać w wielu twórczych zabawach. Dla rodziców i dziadków będzie świetną ściągawką, dzięki której zaimponują maluchom wiedzą na temat serialowych postaci!
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-03-12
Tytuł oryginału: Bluey. Meet Blueys Family
Czy mamy na pokładzie fanów Bluey i Bingo? Myślę, że tak. Mam dla Was coś niezwykłego. Wydawnictwo HarperKids ponownie rozpieszcza najmłodszych kolejną, wyjątkową książką z psiego, bajkowgo uniwersum. Tym razem mamy przyjemność poznać bliżej całą rodzinę tych dwóch wyjątkowych dziewczynek.
Książka "Bluey. Poznaj rodzinę Blue" to prawdziwa gratka dla wszystkich fanów popularnego serialu, ale także książek dla dzieci. Już na samym początku można poczuć magię, która towarzyszy przygodom Blue i Bingo, a w tej książce mamy szansę poznać znacznie więcej postaci z ich kolorowego świata.
Autorzy doskonale oddali charakter każdej z postaci, tworząc krótkie, ale pełne humoru opisy, które zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych. Dowiadujemy się, kim są rodzice Blue i Bingo, a także poznajemy ich kuzynów i dalszą rodzinę. Muffinka, z jej pasją do jazdy na motorze Koto-Składu, wujek Radzio, który uwielbia opowiadać historie, czy Ciocia Roksi, znana z miana Wszechwiedzącej Wilczycy – to tylko niektóre z barwnych postaci, które ożywają na stronach książki.
To wydanie jest nie tylko źródłem ciekawych informacji, ale również prawdziwą ucztą dla oka. Ilustracje są żywe i wprost wyjęte z animacji, co sprawia, że małe dzieci mogą poczuć się jakby były częścią przygód swoich ulubionych bohaterów. Każda z nich idealnie oddaje codzienne życie, które nam towarzyszy. Atrakcyjna forma, solidne wykonanie i bezpieczne, zaokrąglone rogi sprawiają, że książka jest idealna do przeglądania przez najmłodszych, którzy mogą ją spokojnie trzymać w rączkach. Świetnym elementem są zakładki z poszczególnymi postaciami, które pozwalają otworzyć książkę na odpowiedniej stronie.
"Bluey. Poznaj rodzinę Blue" to książka, która łączy w sobie edukację, zabawę i doskonałą jakość wykonania. To idealny prezent dla każdego małego fana Bluey i Bingo, który pragnie odkrywać świat swoich ulubionych postaci nie tylko na ekranie, ale i na kartach książki. Gorąco polecam!
Bajkę Bluey chyba zna każde dziecko.Według mnie jest to naprawdę wartościowa bajka ukazująca kreatywnych rodziców, którzy z przyjemnością zajmują się swoimi dziećmi. Poświęcają im czas i bawią się z nimi w najbardziej wymyślne zabawy.Dziś chcę Wam pokazać książeczkę ,,Bluey. Poznaj rodzinę Blue." , która ukazała się nakładem Wydawnictwa Harperkids. Krótka historyjka ukazująca kto, kim jest w całej rodzinie. Książeczka kartonowa, kreatywnie stworzona z wypustkami, na których widnieją obrazki członków rodziny. Na każdej wypustce jest inny. Te wypustki pomagają również w przewracaniu stron. Piękne ilustracje, którymi nawet rodzic zachwyca się przy czytaniu.Dla fanów bajki będzie to wyjątkowa pozycja. Polecamy. Świetnie wykonana.
48 stron intrygujacych informacji i fenomenalnych trójwymiarowych zdjęć pozwoli dzieciom poznać zadziwiający świat dinozaurów. Przeniesie je w czasy...
Dołączony do książki pisak wystarczy napełnić wodą i można już rozpocząć zabawę - na zwilżonych mokrym pędzelkiem stronach pojawią się kolorowe ilustracje...
Przeczytane:2025-04-14, Ocena: 6, Przeczytałam, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2025, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, 12 książek 2025, 26 książek 2025, 52 książki 2025,
Poznaj rodzinę Blue to książka, dzięki której poznamy imiona wszystkich bohaterów oraz dowiemy się, kim oni są do Blue i Bingo, dodatkowo mamy krótki opis tego, co lubi robić dana postać lub z czego jest znana. Książka jest w twardej oprawie i ma fajne zakładki dookoła, więc możemy szybko otworzyć ją na stronie, która nas interesuje.
My jesteśmy ogromnymi fanami tej bajki, więc bawiliśmy się również w zgadywanie, która grafika pochodzi, z którego odcinka i najlepsza w tym jest zdecydowanie moja córka.