Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować posiłki z użyciem ,,superpokarmów", wspomagających leczenie cukrzycy. Choroba nie musi skazywać diabetyka na rodzinną alienację kulinarną - przeciwnie - może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania - smakowite, różnorodne i kolorowe.
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2024-06-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Szlak Niewolników w Cartagena de Indias Valle de Cocora i kawowe wzgórza Salento Cano Cristales - rzeka w kolorach tęczy Co kryje się pośrodku...
- Co jest symbolem weneckiej wolności? - Który malarz wykańczał płótna... palcami? - Jak Casanova uciekł z karceru? - Co podarował miastu Pierre...